Природа подарувала нам безліч продуктів, які відрізняються корисними для здоров’я властивостями, живильними речовинами і кольором. Проте одні приносять нам більше користі, ніж інші, інформує Ukr.Media.
Зараз, коли люди більше дбають про своє здоров’я, багато з них порівнюють переваги білої та коричневої їжі. Давайте розберемося, який колір продуктів кращий.
Чорний або білий хліб
Коротка відповідь: чорний корисніший за білий. Зараз розберемося, чому.
Це так, тому що білий хліб готують лише з частиною ендосперму зерна, після видалення поживних висівок і зародкових частин.
З іншого боку, коричневий або цільнозерновий хліб робиться з меншою обробкою і великою кількістю зернистих частинок. Тому він виходить трохи грубим, але більш здоровим і поживним.
Коричневий або білий рис
У більшості районів Індії рис споживається у якості основного харчового продукту. І не важливо, чи це рис басматі, чи це арборіо, кожен сорт містить вуглеводи, трохи білка і мало жиру.
Для порівняння, коричневий рис широко відомий як більш здоровий варіант. Тому що він містить багаті на клітковину висівки і поживний зародок. Білий рис поставляється без висівок або зародків, які вважаються найбільш поживними частинами зерна.
Коричневий або білий цукор
Коли справа стосується порівняння коричневого і білого цукру, немає великої різниці між їх показниками для здоров’я. Тим не менше коричневий у порівнянні з білим має трохи більше мінеральних і мелассових присмаків.
Ви можете вибрати будь-який з двох варіантів.
Коричневі або білі яйця
Колір не є строгим показником цінності продукту для здоров’я. Крім вартості, коричневі і білі яйця не мають великої різниці щодо їх смаку і поживних властивостей.
Єдина відмінність між ними полягає у породі курки, від якої вони отримані. Пташки з білим пір’ям відкладають білі яйця, а пташки з червонувато-коричневим пір’ям — коричневі.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram