Лікар-кардіолог Наталія Іванюк поділилася своїм особистим топом корисностей для серця.
Зелень
«Знайдіть самого харизматичного продавця зелені і купіть кілька запашних пучків для свіжого салату», — радить лікар. Вона нагадує, що щавель, рукола і шпинат містять велику кількість магнію, який впливає на склад крові і кисень, що його вони переносять до тканин.
«Більше зелені в вашій тарілці — запорука нормального пульсу», — говорить кардіолог.
Броколі
«Поганий холестерин — головний ворог серцево-судинної системи, але цей зелений суперфуд сильніший», — говорить Наталія Іванюк.
Вона пояснює, що грубі волокна броколі, які не перетравлюються, виводять холестерин із кишківника. Крім цього, в броколі є омега-3-жирні кислоти, що виводять з організму шкідливий холестерин і покращують роботу серця.
Молода картопля
«Думаєте, картопля — це шкідлива і марна їжа? А ось і ні. У запеченому картоплі в мундирі багато калію, який перешкоджає виникненню проблем з серцево-судинною системою», — розповідає кардіолог.
Помідори
Антиоксидант лікопін, який входить в їх склад, надає позитивний ефект на судини. Також вони містять калій, корисний для контролю артеріального тиску та профілактики серцевих захворювань.
Бобові
Горох, спаржа, квасоля — це рослинний білок без натяку на шкідливий жир, що ефективно знижують рівень «поганого» холестерину. У цих продуктах багато клітковини, амінокислот, магнію, калію, фолієвої кислоти.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.10