Лікар-кардіолог і терапевт Гульназ Халімова рекомендує вживати в їжу для контролю холестерину в крові певні продукти, необхідні в раціоні для контролю холестерину.
За словами Халімової, один з головних ворогів шкідливого холестерину, який надлишково скупчується – це нерафінована олія. Кардіолог рекомендує вживати для оздоровлення судин столову ложку олії щодня – чудово підійдуть лляна, оливкова, рижієва, кедрова.
Для контролю холестерину в крові корисно вживати щодоби жменю горіхів або насіння: гарбузового, Чіа, лляного, кунжутного.
Ще один чудовий продукт для здоров’я судин – жирна риба, морепродукти: кардіолог зазначає, що достатньо вживати її 2-3 рази на тиждень.
Назвала Халімова і інші ефективні для контролю холестерину продукти – цибуля, часник, ягоди, бобові, гречка. До того ж кардіолог підкреслила важливість вживання продуктів, насичених клітковиною, яка чистить артерій. Щоб отримувати достатньо клітковини, потрібно їсти зелень, листові овочі, селеру, капусту, огірки, сиру моркву, перець, вівсяні висівки, розповіла лікар.
Джерело: svidok.online
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.