Новорічне меню – це не тільки шуба, холодець та олів’є. Аби це довести, наш сайт підготували для вас оригінальні рецепти від відомих шеф-кухарів світу.
Якщо вам набридло щороку бачити одні й ті ж страви на новорічному столі і хочеться чогось оригінального, не варто хвилюватись.
Ми підготували для вас варіанти трьох незвичних страв від найвідоміших світових кулінарів.
Оссобуко від Джиммі Олівера
Інгредієнти:
- 4 шматочки телятини (приблизно 1,5 кг);
- 1 цілий мускатний горіх;
- оливкова олія;
- вершкове масло;
- мука;
- лавровий лист;
- петрушка;
- 2 цибулини;
- 2 морквини;
- 2 зубчики часнику;
- 2 стебла селери;
- 2 гілочки розмарину;
- 200 мл білого вина;
- 1 столова ложка томатного пюре;
- 1 л курячого бульйону;
- сіль, перець.
Приготування:
1. Розігріти сковорідку з оливковою олією, додати шматочок масла.
2. Приправити м’ясо з обох сторін сіллю, перцем та мускатним горіхом. Посипати мукою.
3. Викласти м’ясо на сковорідку, смажити протягом 10-15 хвилин до золотистого кольору, постійно перевертаючи. Додати порізану зелень.
4. Налити на сковорідку оливкову олію і додати другий шматок масла.
5. Порізати дрібно цибулю, часник, моркву, селеру, розмарин та посолити. Покласти все на сковорідку і готувати на слабкому вогні.
6. До овочів додати біле вино. Постійно помішувати, поки не випарується.
7. В кастрюлю (або на сковорідку, якщо її об’єм більше 1 л) покласти томатне пюре та овочі. Щільно викласти смажене м’ясо.
8. Додати курячий бульйон і довести до кипіння. Згодом виключити, щоб м’ясо тушкувалось, зберігаючи свій смак.
9. Накрити сковорідку пекарським папером, а зверху закрити ще якомога щільніше подвійною фольгою, щоб не виходила пара зсередини.
10. Поставити сковорідку в духовку і запікати 2 години при температурі 180 градусів.
Гратен Дофінуаз від Гордона Рамзі
Інгредієнти:
- 1 кг картоплі;
- 100 г сиру чеддер;
- 20 г вершкового масла;
- 1 зубчик часнику;
- 200 мл жирних вершків;
- 200 мл молока;
- 1/2 ч. ложки мускатного горіха;
- 1/2 ч. ложки морської солі.
Приготування:
1. Картоплю почистити і порізати тоненькими кружечками.
2. В кастрюлю вилити молоко, вершки, додати картоплю і посолити. Довести до кипіння і потримати на вогні 2-3 хвилини.
3. Часник порізати і потерти ним форму для випікання. Потім додати його в кастрюлю до картоплі.
4. Сир натерти на великій тертушці.
5. Форму змастити вершковим маслом і викласти в неї картоплю шарами, пересипаючи кожен сиром і мускатним горіхом.
6. Додати у форму вершки з молоком з кастрюлі, посипати зверху сиром та мускатним горіхом.
7. Запікати в духовці 40 хвилин при температурі 190 градусів.
Крепвіль від Мішеля Труагро
Інгредієнти:
- 1/2 чашки молока;
- 2 стручки ванілі;
- 4 ст. ложки несолоного масла;
- 12 яєць;
- 3/4 склянки цукру;
- 1/4 чашки просіяного борошна;
- 1/2 склянки пряженого масла;
- 2 чашки ванільного крему.
Приготування:
1. Молоко налити в кастрюлю, додати ваніль і поставити на середній вогонь. Довести до кипіння.
2. Збити білки до густої маси, додаючи цукор.
3. У окремій посудині змішати жовтки з цукром. Додати борошно і швидко взбити.
4. До тіста додати велику ложку ложку білків, перемішуючи додати ще 3 такі ложки збитих білків (тісто вийде товсте, але легке).
5. Змастити форму для випікання пряженим маслом. Заповнити форму тістом на один млинець, розмащуючи його шпателем.
6. Поставити на середній вогонь і варити близько 2 хвилин.
7. Поставити в духовку і запікати близько 3 хвилин, потім перевернути млинець на іншу сторону і запікати ще 30 секунд. Так необхідно зробити 5 коржів.
8. Готові млинці зберігати під перевернутою мискою або фольгою, щоб не втрачати тепло.
9. Скласти всі млинці один на одний, зверху накрити тарілкою і трішки потягнути верхній млинець так, щоб він скріпив решту, утворивши купол.
10. Коли млинці вихолонуть, посипати торт цукровою пудрою. Подавати з ванільним кремом.
До слова, раніше наш сайт публікували прості рецепти салатів на Новий рік 2019, на приготування яких не потрібно багато часу.