Готувати страви для наповнення шкільного ланч-боксу краще у духовій шафі. По-перше, це зручно, а по-друге — корисно.
Після випікання у духовці продукти з повсякденного раціону зберігають свої гастрономічні властивості, тобто залишаються і корисними, і смачними. Особливо за умови використання режиму «Конвекція» або «Пара». Духовки Gorenje з цими режимами доступні в MOYO.UA.
За допомогою сучасних духовок можна приготувати цілу купу страв, які точно сподобаються навіть найвибагливішим дітлахам.
Овочеві палички
Яскраві овочеві палички не тільки мають приємний смак, але й мають приємний вигляд. А вченим вже давно вдалося довести, що красива їжа збуджує апетит і сприяє покращенню травлення.
До того ж палички з овочів чудово підходять на роль снеків, але при цьому не несуть жодної шкоди організмові. Вони навпаки містять величезну кількість корисних мікронутрієнтів.
Нарізати у вигляді паличок запекти в духовій шафі можна:
- моркву,
- картоплю,
- буряк,
- гарбуз,
- капусту кольрабі,
- редьку.
Для смаку можна додати цибулеву пудру, мелений або гранульований часник, трішки солодкої паприки (якщо дитина не має алергії на жоден з перерахованих продуктів).
Сосиски в тісті
Бездріжджове тісто у поєднанні з соковитими сосисками — це один з найулюбленіших смаколиків більшості дітей. Про що говорити, якщо їх обожнюють навіть дорослі.
Процес приготування сосисок в тісті займає менше, ніж пів години (з урахуванням підготовки інгредієнтів). Поетапно він виглядає так:
- нарізання тіста на довгі вузькі смужки,
- обмотування сосисок смужками тіста,
- випікання у духовці при температурі 180 градусів протягом 15-20 хвилин.
Тісто можна використовувати магазинне. Головне — брати те, склад якого максимально наближений до складу домашнього. Що стосується сосисок, найкраще підійдуть курячі або індичі. Ще один слушний варіант — ковбаски з м’яса кролика.
Сирники
Сирники з рум’яною скоринкою — ще один перекус, який діти зазвичай готові їсти ледь не щодня. Щоб зробити їх максимально корисними, варто використати замість звичайного пшеничного борошна манну крупу або мелену спельту.
Які ще інгредієнти мають входити до складу сирників?
- курячі яйця,
- нерафінований цукор,
- ванільний екстракт.
З усіх складників потрібно замісити густе тісто та сформувати з нього невеликі кульки. Далі слід перетворити кульки в шайби за допомогою склянки або ножа з широким лезом.
Заготівлю потрібно помістити у попередньо змащену вершковим маслом форму для запікання та відправити у духову шафу на 15-20 хвилин (при температурі 170-180 градусів).
Тости з лососем
Швидко й без зайвих зусиль у духовці можна приготувати тости з лососем. Для них знадобиться гречаний або житній хліб, шматок свіжого лосося (можна взяти ½ стейка), вершковий сир і будь-які овочі, які любить дитина.
Щоб приготувати перекус, потрібно:
- запекти лосось у духовій шафі з олією та спеціями, нарізати на невеликі шматочки;
- підсмажити тонкі шматочки хліба до появи рум’яної скоринки;
- нарізати овочі;
- змастити хліб вершковим сиром, зверху викласти шматочки овочів і лосося.
Рол з лаваша з курячою начинкою
Майже кожен школяр з задоволенням погодиться пообідати апетитним і соковитим ролом з лаваша.
Щоб приготувати його, потрібно купити або знайти у холодильнику такі продукти:
- тонкий лаваш,
- куряче філе,
- йогурт,
- часник,
- томати та огірки.
Також знадобиться сіль і лимонний сік.
Готувати страву дуже легко. Потрібно почергово виконати шість кроків:
- нарізати куряче філе на шматки й запекти у духовці з олією і сіллю (15-20 хвилин при температурі 180 градусів);
- змішати йогурт з чавленим або дрібно нарізаним часником;
- змастити лаваш йогуртом;
- нарізати огірки та томати кубиками або слайсами;
- викласти на лаваш м’ясо й овочеву суміш;
- згорнути лаваш у рол і порізати на міні роли однакового розміру.
Щоденне приготування вищезгаданих страв — дієвий спосіб, який допоможе прищепити дитині любов до домашньої їжі.