Гречка не містить глютен і багата поживними речовинами – білком, клітковиною, вітамінами і мінералами: її вживання дає певні плюси для здоров’я.
Покращує функції серця. Гречка містить корисні для серця поживні речовини: конкретно – магній, мідь, клітковину. Магній відіграє важливу роль у регулюванні скорочення м’язів. Зокрема, він допомагає клітинам серцевого м’яза розслабитися, протидіючи кальцію, який стимулює скорочення.
З іншого боку, мідь допомагає регулювати частоту серцевих скорочень і знижує кров’яний тиск. Що стосується клітковини, яка міститься в гречці, – вона допомагає знизити рівень ліпопротеїнів низької щільності (ЛПНЩ) або «поганого» холестерину, який може накопичуватися в стінках артерій, збільшуючи ризик серцевого нападу або інсульту.
Покращує травлення. Гречка містить нерозчинну клітковину – той тип клітковини, яку організм не може переварити. Замість цього він притягує воду до стільця, що в результаті забезпечує профілактику запору.
Допомагає контролювати вагу. Гречка низькокалорійна, до того ж багата клітковиною і білком. Ця потужна комбінація допомагає приборкати апетит, довше зберігаючи ситість. Крім того, подібна комбінація ефективно допомагає регулювати рівень цукру в крові. Його коливання провокують сильний голод і невгамовний апетит.
Допомагає в лікуванні діабету. Гречка може принести велику користь людям з діабетом, оскільки є насиченим джерелом складних вуглеводів, які довше перетравлюються організмом. Таке повільне перетравлення вуглеводів дозволяє довше зберігати стабільний рівень цукру в крові, інформує портал Food News.
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram