Україна, як і Європа, готується до найскладнішого опалювального сезону

 

 

 

 

Опалювальний сезон все ближче, а прогноз – замерзнути цієї зими, в українців дедалі більший.

Україна, як і Європа, готується до найскладнішого опалювального сезону. Як зазначив премʼєр-міністр Денис Шмигаль, у Європейському Союзі вже узгодили добровільне зменшення споживання енергоресурсів на 15%.

Експерти вже зробили перші розрахунки, щоб зрозуміти, скільки газу та вугілля знадобиться і які ремонтні роботи необхідно провести. В Україні запаси вугілля не збільшуються, через об’єктивні причини, “Нафтогаз” не зміг закачати “блакитне паливо” в необхідній кількості.

У результаті Україна входить до опалювального сезону з мінімальними обсягами газу, вугілля в достатній кількості немає.

Тож, Україна зіткнеться із найхолоднішою зимою за останні десятиліття – “Нафтогаз” має намір знизити температуру в централізованих системах опалення.

Як зазначили в Міністерстві розвитку громад та територій України, в Україні планують перевести теплогенерувальні підприємства на альтернативні види енергії та провести побутову термомодернізацію. Регіони, своєю чергою, також надали комплексні плани оперативного реагування в кризових ситуаціях, що можуть виникнути під час проходження осінньо-зимового періоду.

Отже, майбутній опалювальний сезон ризикує перетворитися на кошмар для пересічних українців – запаси палива “про всякий випадок” є, але вистачить їх ненадовго.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь