На Ніжинщині припинила своє існування одна із районних газет

 

 

 

 

Не виходить бобровицька районна газета «Наше життя» (колишня «Жовтнева зоря»). Після деокупації області редакція не відновила роботу.

Про це повідомили в Ніжинській районній військовій адміністрації.

Причина — приміщення, де випускалося видання, зруйноване під час воєнних дій.

«Як відомо, реформування газет державної та комунальної форм власності тривало з 1 січня 2016 до 1 січня 2019 року.

За цей час редакції газет мали визначитися зі способом реформування, надати свої пропозиції засновникам та пройти низку інших передбачених законодавством кроків, — пояснив заступник директора департаменту інформдіяльності Чернігівської ОВА Валерій СОРОКІН.

За нашою інформацією, редакція бобровицької районки «Наше життя» не виявляла жодної ініціативи щодо реформування та не ухвалювала ніяких рішень з цього приводу, так само як і Бобровицька районна рада як один із співзасновників цього ЗМІ.

У визначений строк перетворення редакції у суб’єкт господарювання та перереєстрації ЗМІ не відбулось.

У зв’язку з цим, відповідно до Закону України «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації», 2 січня 2019 року свідоцтво про державну реєстрацію друкованого ЗМІ – газети «Наше життя» – було визнано недійсним Головним територіальним управління юстиції у Чернігівській області.

Згодом, вже у серпні 2019 року, колишніми працівникам редакції комунального видання було зареєстровано нову місцеву газету під назвою «Наше життя плюс», розповів Валерій Сорокін.

“Вісник Ч” від 6 жовтня 2022 року
Час Чернігівський

Фото ілюстрове

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь