Завтра – електромонтери і продавчині, а сьогодні – юні нащадки козаків

 

 

 

 

У Мринському професійному ліцеї провели військово-патріотичні змагання «Джури»

У вівторок в Мринській філії ДПТНЗ «Куликівський професійний аграрний ліцей» проходили змагання юнацької військово-патріотичної гри «Джура». Учасники виступали двома командами – «Сокіл» та «Незламні», у складі яких було по двоє хлопців та четверо дівчат.

Кожна з команд підготувала свою атрибутику, виготовили емблеми та придумали гасло. Перед початком змагань юних джур привітали, побажавши їм з гідністю справитися з усіма поставленими перед ними випробуваннями, директор закладу Юлія Шелестюк та працівник Носівського відділення №4 Ніжинського РТЦК та СП, колишній воїн АТО/ООС Сергій Шевель.

Після урочистого підняття прапора та виконання Гімну України, команди спільно пройшли змагання з руху строєм, виконання стройових вправ та похідної пісні.

Наступні змагальні етапи гри були максимально наближені до умовно бойових. Учні змагалися зі стрільби з малокаліберної гвинтівки, заміновували територію, метали в умовного противника гранати, вправлялися у вмінні правильно окопатися, збирали та розбирали автомат. Заодно й вчилися мастерності працювати в команді як одне ціле.

Далі юні джури на прикладах показували навички надавати допомогу пораненому в бою побратиму, демонстрували своє вміння транспортувати його, виносити із зони «бойових» дій та надавати першу домедичну тактичну допомогу.

У перервах між етапами та під час відпочинку учасники грали в інтелектуальні ігри, давали відповіді на запитання з кмітливості та винахідливості, власне, робили те, чим з давнини славилися наші українські воїни-козаки…

Боротьба за перемогу між була напруженою, цікавою та змістовною. Кожен з учасників працював з максимальною віддачею. Тому й розрив між очками був мінімальним і до фінішу обидві команди прийшли з річним числом балів. Довелося журі оголосити додатковий етап, який мав остаточно визначити переможця – розбирання та збирання автомата на швидкість. І тут козацька фортуна більше усміхнулася команді «Сокіл».

Утім, супернаків це не засмутило, адже всі отримали відзнаки, призи, солодкі подарунки та морозиво від дирекції закладу.А по завершенню заходу всіх – і учасників, і їхніх уболівальників – об’єднав справжній козацький куліш з гартаначкою, які приготували для них на вогнищі працівники їдальні…Хто б що не говорив з приводу проведення подібних заходів під час військових дій, але ж погодьмося, що такі змагання-випробування найкрасномовніше переконують, що виховання саме в таких ось традиціях українського козацтва сприяють формуванню в учнів активної громадянської позиції, почуття національної самосвідомості, вихованню любові до України та готовності захищати свій край та рідну землі від ворогів.

Катерина Гавриш.

На знімках: фрагменти змагальної гри «Джура» у Мринській філії.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь