Кодола зареєстрував в Ніжинській міськраді промосковську організацію?

ШОК! Кодола зареєстрував в Ніжинській міськраді промосковську організацію і надав її представникам доступ до цифрових баз управління освіти.

Вишиванки, співи гімну, патріотична риторика – це одна сторона мера Ніжина Олександра Кодоли. А інша, просто шокуюча – промосковська організація «Одигітрія» зареєстрована в приміщенні Ніжинської міськради. Але це тільки вирхівка, яку розкопали журналісти telegraph.

«ОДИГІТРІЯ» – це промосковська громадська організація, яка діє під московським патріархатом і обслуговує його. Її представники не тільки приймають участь в силових протистояннях, як то було в Крутах, коли громада хотіла вийти з під московських попів, а й роблять постійний інформаційний супровід, який виходить далеко за інтереси церкви.

Керує в Ніжині даною організацією людина, яка має не тільки російське прізвище, а й тісні зв’язки з рф – це Максим Чернишов.

Журналісти встановили, що Чернишов та «ОДИГІТРІЯ» тісно пов’язані з Ніжинським міським головою Олександром Кодолою. Численні Ніжинські пабліки та групи в Фейсбук, які обслуговують московський патріархат та адмініструються Чернишовим, обслуговують і мера Ніжина. За це Кодола не тільки дозволив зареєструвати «ОДИГІТРІЮ» в міськраді, а ще й влаштував Чернишова до управління освіти опікуватися комп’ютерними системами. А далі саме цікаве.

Сайт управління освіти Ніжинської міськради було перенесено на російський ресурс, на якому він був розміщений аж до 27 березня 2023 року. Сайт вів Чернишов маючи доступ до персональних даних усіх учасників освітнього процесу (діти, батьки, вчителі).

Якщо правоохоронні органи встановлять, що Кодола діяв умисно, то йому світить держзрада і жодні покровителі не допоможуть відмазатися. Це вже не розкрадання бюджету Ніжина під час війни, а набагато гірше!

Джерело: Oleg Mankovski, «Новини Чернігівщини»

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь