“Вірші для мене – це бальзам для душі” – Лана Місячна

За паспортом її звуть Лесик Світлана, але у поетично-письменницькому колі всі друзі знають як Лана Місячна. Вона — творче дитя Чернігівщини, а саме, затишного Ніжина, де народилася, закінчила ЗОШ №15, а потім – філологічний факультет місцевого державного університету імені Миколи Гоголя зі спеціальності «вчитель української мови, української та зарубіжної літератури. Практичний психолог  закладів освіти».

Цими рядками і почнемо знайомство з  педагогом Світанківської школи Світланою Лесик.

– У нашій школі, – говорить її директор Лариса Кукало, –  Світлана Миколаївна працює практичним психологом, соціальним працівником і педагогом-організатором. Ініціативна, творча, практичний психолог від Бога. Організатор більшості виховних заходів. Підтримує тісні зв’язки з учителями, батьками. Діти її просто обожнюють.  Задіяна також в допомозі фронту.

Невід’ємною складовою життя світанківського педагога є поезія,  у яку просто закохана. Спробуємо  разом із поетесою поринути у хвилі кохання, посмакувати з нею життя та його відтінками.

Вірші почала писати ще у вузі.  Складні життєві обставини 2014 року, вони пройшли у лікарняній палаті поряд із сином, повернули її до лікування душі  поетичними рядками.

– Вірші для мене – це своєрідний  бальзам, за допомогою якого можна вилікувати як свою, так й інші знеболені душі, – ділиться пережитим Лана Місячна.

У 2020 році відбулася презентація двох власних збірок Лани Місячної  під назвою «Поезія як ліки для спраглої душі».

Не оминула поетеса і подій вітчизняної війни. Вона пише на сторінці у ФБ: Від початку війни у певний момент часу до мене прийшло розуміння, що для перемоги над ворогом, нам усім необхідно стати певним гвинтиком у великому механізмі БОРОТЬБИ. Її творча свідомість, звісно, відреагувала на всі ці події поетичними рядками.

Нещодавно педагог-організатор стала активним учасником проєкту «Вільна», який  покликаний надати жінці соціально-психологічну підтримку і Ніжинській громаді. І це також крок до особистісного зростання.

Шановна Світлано Миколаївно! Ми бажаємо Вам кожен день самовдосконалюватися, змінювати себе, але не зраджувати собі. А ще  –  нехай кожен урок, даний Вами, дарує дітям не тільки знання і вміння міркувати, але і віру в хороше, надію на краще, різнокольорові мрії та силу прагнення до них. Залишайтеся мудрим і добрим, тямовитим і обізнаним, цікавим і чудовим учителем, на життєвій дорозі якого горять вогні удачі, щастя і любові.

Микола Борщ

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь