На Ніжинщині виклик “швидкої”до чоловіка без свідомості медик назвала безпідставним?

 

 

 

 

Побачивши на вулиці людину без свідомості, що ви зробите?.. Правильно, вхопите телефон і викличете “швидку”. Бо ми ж звикли думати, що медики завжди прийдуть на допомогу, чи не так?

Однак, випадки трапляються різні. Нещодавно на Ніжинщині, а саме – в селі Курінь, медпрацівник, приїхавши до чоловіка, який знепритомнів у калюжі крові, назвала виклик хибним. Ось що пише про це Валентина Кошова, в спільноті Підслухано Бахмач (стилістику та граматику автора збережено):

“МОЄМУ ОБУРЕННЮ НЕМАЄ МЕЖ!!! Вчора ввечері 29.12.2023 року, в селі Курінь, моя молодша сестра з подругами в центрі села побачили чоловіка який лежав на асфальті без свідомості, він лежав в калюжі крові, вона викликала швидку допомогу. По приїзду швидкої черговий медпрацівник Олійник Карина після огляду постраждалого заявила моїй сестрі що вона викличе на неї поліцію за хибний виклик бо на її погляд травми у нього були не значні. Цитуючи її слова “ти шо ніколи ніс не розбивала? Я одна на весь Бахмач а ти мене ложно визиваєш” Дитина була шокована від побаченого, а тут ще і медпрацівник їй почав таке говорити. І як після таких слів в дитини має формуватися співчуття і бажання допомагати тим хто цього потребує? Я чесно просто в шоці, дитина хотіла допомогти людині а в результаті її звинуватили в безпідставному виклику швидкої допомоги!”.

Місцеві жителі в коментарях здебільшого висловлювали обурення:

Ось така неприємна ситуація вийшла. Ми не беремося когось засуджувати, чи виправдовувати, однак, працівники “швидкої” (вона ж екстрена) допомоги мають бути готові до різних ситуацій, на те вони і медики, й допомогу надавати всім без винятку, хто її потребує.

Фото ілюстрове

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь