Студентка Ніжинського вишу стала стипендіатом Президента України

Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка — це щорічний захід, метою якого є вшанування творчої спадщини Тараса Григоровича Шевченка. А також стимулювання юнаків і дівчат до вивчення української мови та літератури.

Переможницею цьогорічного конкурсу й стипендіатом Президента України стала студентка Ніжинського державного університету ім. Миколи Гоголя, майбутня філологиня Катерина Бондаренко.

Присутнє хвилювання, але коли відкриваємо завдання, вони надсилаються нам на елекронні адреси, з’являється запал, ентузіазм. Відразу хочеться цитувати самого Тараса Шевченка. Бо його поезія писалася майже два століття тому, але слова актуальні й сьогодні”, — розповідає Катерина про відчуття під час написання мовно-літературного конкурсу.

Дівчина додає: “Я вважаю, це важливо не тільки для мене, як для філологині, а й для представників не гуманітарного профілю. Люди, які цінують творчість Тараса Шевченка, мають запал розвивати українське слово та у майбутньому відбудувати нашу країну”.

  За словами стипендіата Президента України підготовка до конкурсу тривала недовго.

Мені вистачило приблизно два тижні, щоб підготуватися. Я перечитала свої записи з університету, тобто те що ми на лекціях вивчали. Підчитала якісь монографії. І все-таки поезію Тараса Шевченка, щоб мати змогу цитувати, підсилювати свою роботу саме його рядками”, — зазначає майбутня філологиня.

   Надзвичайно цікаво дізнатися, які ж емоції відчула Катерина у момент, коли дізналася про перемогу у Міжнародному мовно-літературному конкурсі учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

“Чесно кажучи, не вірила до останнього”.

   Дівчина вже третій рік поспіль бере участь у цьому конкурсі. Та досі має відчуття ніби це вперше. Розповідає, що завжди дуже самокритично ставиться до себе, сумнівається у своїх силах. Хоча неодноразово доводила собі, що не варто цього робити.

“Бути переможницею дуже приємне відчуття. Дійсно, старання не оцінюються за дарма. Коли ти готуєшся і тебе гідно оцінюють це надзвичайно приємно”, — Катерина Бондаренко про емоції під час нагородження.

   А от стипендія Президента України — бонус, який допоміг здійснити мрію. На ці гроші  дівчина придбала пароочисник, який так довго хотіла. Також вдалося збільшити домашню бібліотеку. Саме колекціонування  книг є захопленням Катерини. Майбутня філологиня захоплюється критичною і художньою літературою. Обожнює читати антиутопії та детективи . Її улюбленими авторами є Агата Крісті, Ден Браун, Донато Каррізі.

Переможниця конкурсу підкреслює: “Я ж навчаюся все-таки на факультеті філології і мені в один момент стало соромно, що я мало цікавлюся нашою культурою, нашою літературою. Тому я почала більше спрямовувати себе на сучасну українську літературу”.

З українських авторів дівчині подобається Юрій Винничук. З її слів чоловік має специфічний стиль написання творів, але й разом з тим надзвичайно цікаву поетику мовлення.

Окрім читання, Катерина Бондаренко любить готувати. Це як особливий вид медитації для філологині. Подобається проводити вільний час з друзями, а особливо грати у настільні ігри та щось обговорювати.

Мене оточують люди, які також зацікавлені у своєму інтелектуальному розвитку. Тому мене це мотивує йти далі і не зупинятися на тому, що є на цей момент”, — зазначає дівчина.

Спілкувалася Софія Купрій для сайту Нежатин

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь