У Ніжині блокуватимуть автомобільну дорогу

Саме до таких кардинальних дій найближчим часом збираються приступити водії-активісти. “Остання крапля переповнила чашу терпіння”, – зізнаються вони. Одним із організаторів даної акції є депутат Ніжинської міської ради Сергій Охонько. Сергій Миколайович розповів нам, що такому кроку передували десятки безуспішних звернень з проханням відновлення асфальтного покриття біля зупинки Заводська, що по вулиці Прилуцькій.

«Ще влітку минулого року тепловики ремонтували прорив теплотраси, – розповідає Сергій Охонько, – в результаті чого перекопали дорожнє покриття. Так і стоїть воно невідновлене й по сьогодні. Спочатку фахівці чекали, поки земля втрамбується, потім, як завжди, неочікувано прийшла зима, тож так і вийшло, що асфальт ніхто не відновив.

Зимою за великим щастям з десяток вантажівок дивом не перевернулися, а легкові автомобілі розбивали ходову та нівечили собі колеса, вʼїжджаючи в «траншею».

На жаль, ні тепловикам, ні місцевій владі ця кричуща проблема не заважала комфортно себе почувати ні восени, ні взимку. Не зачіпає вона їх і зараз, коли вже запрацювали асфальтні заводи. Крайній раз мені обіцяли відновити дорогу до кінця цього тижня, але знову ж таки, як бачимо, це були слова на вітер.

Тож, порадившись з водіями, які постійно стикаються з цією болючою проблемою, ми разом прийняли рішення створити ініціативну групу та звернутися з повідомленням про блокування дороги, якщо до 17 травня цього року її не буде відновлено. Блокування буде спочатку на півгодини, потім продовжиться. Можливо, хоч це змусить профільних заступників міського голови зайнятися безпосередньо своїми обовʼязками, адже хіба не за це вони отримують кругленькі зарплати та премії?

Тож поки збираємо всіх охочих до створення ініціативної групи водіїв, щоб не тільки це питання піднімати, а й взагалі всі проблемні ситуації щодо стану доріг в Ніжині та якості їх ремонту. Десятки мільйонів гривень закладаються у бюджеті на ремонт доріг, незважаючи на військовий стан, але чому вони не ремонтуються своєчасно і якісно – невідомо”.

Тож, як бачимо, чергова бездіяльність виконавчої гілки Ніжинської влади призводить до вкрай рішучих кроків громади.

На жаль, ми самі є свідками того, що пан Вовченко, як профільний заступник, чомусь так і не навчився відповідати на питання: “Пишіть офіційне звернення, коментарів не даю” – така його відповідь щоразу. І так же фахово він навчився відповідати через найдовші терміни та без жодної конкретики, адже контролюючі органи не реагують на порушення закону про звернення громадян.

Тож сподіваємося, що хоч перекриття дороги змусить всі владні структури нарешті зрушити з мертвої точки закриття цієї траншеї та дасть спокій водіям.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь