Підсумки підготовки Ніжинської влади до Великодня

Великдень – одне з головних релігійних свят в році, на яке українці родинами йдуть до церкви, гуртом святкують та прогулюються по місту. Але вперше за 30 років Ніжин зустрів святий день Великодня в найзанедбанішому стані.

З цього приводу в до нас редакцію звернулися десятки людей… Суцільний безлад – так назвав підготовку благоустрою Ніжина житель Ніжина Володимир Дорошенко.

Навіть в центрі міста, на вулиці Шевченка, або, як її називають ніжинці, Алеї Шевченка, так і не була покошена трава, не кажучи вже про інші локації. Бурʼяни стояли по пояс.

Дивно, бо ж влада виділила цілий мільйон гривень і провела тендер, та чому косовиця почалася вже за декілька днів після основного свята – залишається питанням, адже таке ноу-хау від влади громада побачила вперше. Чи то не було замовлення від управління, чи то підрядник був неготовий до виконання робіт – невідомо. А, можливо, просто забули, адже у сьогоднішніх керманичів міста планування, як таке, просто відсутнє. Та й відповіді ні на які питання від профільних заступників не отримаєш – все вкрито мороком.

Така ж ситуація була і з вивозом сміття на кладовищах та по місту, де не за один місяць назбиралися його величезні купи. При тому, що гроші на ці роботи знову ж таки в бюджеті виділені. Це ж стосується і ямкового ремонту, на який виділили 27 млн податків нашої громади, і який де-не-де, на основній вулиці Шевченка, напередодні свята, було розпочато, щоправда, не витримуючи жодних технологій: там підлатали з десяток ям.

Водії, проїжджаючих на авто, з сумом спостерігали, як з мікроавтобуса робітник «невідомої компанії» відром набирав асфальт і просто закидав у вибоїну, а маленький каток фінішував в цій процедурі проїздом по вже колишній вибоїні. Знаходилися люди, які, дивлячись на такий ремонт, казали: «Ну хоч так, адже йде війна».

Але ж, людоньки, коли ж ми порозуміємося, що таке мислення і потрібне тим, хто розкрадає і приводить все до безладу у місті. Зрозуміло, якби ці кошти були передані на ЗСУ, то всі готові були б їздити по ямах й ходити посеред бурʼянів, але ж кошти громади виділені були на всі роботи, а виконуються вони у нас на очах далеко від норми, не кажучи вже про терміни. І якщо всі про це будуть мовчати, то влада і далі буде продовжувати безкарно грабувати наше місто. Війна все спише – ось на що вони розраховують.

Тож не будьте байдужими. Якщо бачите несправедливість, чи будь-які порушення, пишіть нам, ми повинні і внутрішньо боротися, і вичищати злодіїв та бездарів із влади.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь