Навіки в пам’яті. У Крутах відкрили меморіальні дошки загиблим Героям: Артему Тризубу та Анатолію Могилі

 

 

 

 

Навіки 29. Артем Тризуб народився у 1994 році у селі Крути на Чернігівщині. Був мобілізований у лютому 2023-го. Після навчання у Великій Британії отримав спеціальність снайпера та проходив службу у 71-й Окремій Єгерській бригаді на посаді командира відділення. Брав участь у бойових діях на сході України. Артем загинув 16 грудня 2023 року під час виконання бойового завдання в районі села Новокалинове на Донеччині.

Мати загиблого Артема Тризуба, Тризуб Зоя Анатоліївна говорить:

– Знаєте, дуже тяжко визнавати, що саме твоїй дитині відкривають сьогодні меморіальну дошку. Кажуть, що Герої не вмирають, але, на жаль, наші померли. Більше ніколи не подзвонять, не напишуть, ніколи не обнімуть і не скажуть «Мам, як я тебе люблю». Мій син ніколи не обніме свою дружину, свою донечку, якій він дуже потрібний. Я розумію, що вони житимуть в пам’яті рідних, друзів, односельців. Дуже хочеться, щоб жертва наших дітей не була марною. Ми хочемо, щоб більш нічиї діти більш не гинули. Разом з Батьком Артема, який з 2015 року стоїть на захисті нашої країни, віримо в перемогу України, віримо в наших людей.

– Ми не народжували синів-Героїв, ми хотіли, щоб вони були просто порядними, успішними людьми.  Але так сталося, що наші сини стали Героями, поповнили Небесне військо, стали янголами небесними.

Дуже хочу звернутися до всіх людей. Шановні, війна ще не закінчилася.  Будь ласка, всі, хто де і як може, ми маємо допомагати армії.

Навіки 39. Солдат Анатолій Могила народився 9 серпня 1984 року. Після початку повномасштабної війни боронив Україну. Загинув 16 грудня 2023 року в ході виконання бойового завдання на Харківщині біля села Синьківка Купʼянського району внаслідок ворожого обстрілу. Попрощалися з воїном в Ніжині, поховали на кладовищі села Поляна (Крутівська сільська рада).

Мати загиблого Анатолія Могили Могила Галина Олексіївна згадує:

– Тут народився, тут жив, працював. Всі його знають, і, впевнена, жодна людина і слова поганого про нього не скаже. Двоє синів, чудових онуків мені подарував. Я його люблю і любитиму, скільки житиму. Хочу усім побажати людям, щоб ніколи їм не випало на долю збиратися з такого приводу.    

Голова Крутівської територіальної громади Олег Бузун, Голова Ніжинської районної ради Анатолій Красносілький та голова ГО “Ніжинська міськрайонна організація ветеранів, учасників бойових дій” Сергій Ступак висловили щирі співчуття родинам загиблих.


Олег Бузун поіменно згадав усіх героїв з Крутівської громади, які віддали життя за нас з вами: Дениса Гребенюка, Віктора Максименка, Андрія Дубовика, Віталія Філя, Валерія Позняка. Звернувся до учнів Крутівської школи, щоб вони пам’ятали про подвиг односельчан, щоб росли гідними українцями.

– Артем і Анатолій прийшли в життя простими людьми, а повернулися Героями. – сказав на відкритті меморіальних дощок Аанатолій Красносільський. –  І, на жаль, на щиті. Завдяки їм та багатьом-багатьом нашим героям, які загинули, і які зараз виконують свій військовий обов’язок, захищаючи нас з вами, нашу державу, зараз дітки можуть навчатись, ми можемо працювати… Ми вирімо в те, що наші хлопці все-таки знищать цього ненависного ворога, який називається російська федерація.

Сергій Ступак схилив коліна перед сім’ями загиблих, віддаючи їм дяку за подвиг  їх синів, чоловіка, батька. Побачав усім круьівчанам, щоб якнайскоріше закінчилась війна, щоб усі їхні рідні повернулись живими.

Нехай світла пам’ять про Героїв буде сильнішою за смерть і назавжди залишиться у серцях людей. Вічна слава і вічна пам’ять Героям.

Наталія РУЛЬОВА
Фото: Наталія РУЛЬОВА

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь