П’яний водій з Ніжина хотів дати правоохоронцям хабаря

26 травня ніжинські поліцейські задокументували 30-річного кермувальника «Hyndai», який мав явні ознаки алкогольного сп’яніння та пропонував поліцейським «відкупитися» від відповідальності за 4000 гривень.

У ході складання адміністративного протоколу за керування транспортом у стані спʼяніння нетверезий водій пропонував правоохоронцям 4000 гривень за непритягнення до відповідальності.

Поліцейські відмовились від пропозиції чоловіка та повідомили, що його дії мають ознаки кримінального правопорушення. Вони одразу викликали на місце події слідчо-оперативну групу Ніжинського райуправління поліції. Подія фіксувалась на службову бодікамеру.

Слідчий поліції розпочав кримінальне провадження за ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 4 років позбавлення волі.

Стосовно правопорушника поліцейські також склали адміністративні матеріали за ч. 1 ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення (керування транспортом у стані алкогольного або іншого виду сп’яніння).

Таким чином, чоловік понесе і адміністративну, і кримінальну відповідальності.

Поліція Ніжинського району

Фото ілюстрове

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь