На Чернігівщині СБУ викрила чотирьох адміністраторів груп, які допомагали ухилянтам уникати мобілізації

Співробітники Служби безпеки України припинили на Чернігівщині діяльність осіб, які перешкоджали законній діяльності ЗСУ та проводили інформаційно-підривну діяльність на користь ворога.
Про це повідомили в УСБУ в Чернігівській області.

Так, затримано двох мешканців Прилуцького району, які розміщували у спільноті месенджера «Viber» інформацію про місця перебування військовослужбовців територіального центру комплектування та соцпідтримки.

Група налічувала понад 12 тисяч учасників, переважно місцевих мешканців.

Іншим зловмисником виявився мешканець м. Суми, який адміністрував групу в месенджері, у якій повідомляли про актуальні місця видачі повісток.

У цій спільноті попереджали про переміщення та місцезнаходження військовослужбовців територіального центру комплектування та соціальної підтримки на території м. Прилуки та Прилуцького району.

Кіберфахівці СБУ заблокували обидва ресурси, які перешкоджали мобілізації громадян на Чернігівщині.

Крім того, триває досудове розслідування стосовно мешканця Чернігова, який створив та адміністрував YouTube-канал із загальною аудиторією понад 7,6 тисяч підписників, де розміщував деструктивний контент, дискредитуючи Сили оборони України.

На цьому ресурсі зловмисник «інформував» про заходи, які проводять представники військкоматів. Також він закликав до зриву мобілізації через силовий опір представникам ТЦК.

Наразі слідчі СБУ повідомили чотирьом фігурантам про підозру за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період). Матеріали стосовно двох з них вже скеровані до суду.

Їм загрожує покарання – до восьми років за гратами.

Заходи з викриття зловмисників проводили співробітники Управління СБ України в Чернігівські області за процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури.

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь