Наркотики – ще одне зло нашого сьогодення

Світ наркоманів впритул наблизився до кожного з нас. Мало не щодня з їх вини десь трапляється трагедія, губиться чиєсь життя. Сумно, але за статистикою, у наркоманії “молоде обличчя”: на цю отраву “підсідають” люди у віці від 14 до 30 років. 

Протягом останніх років наркоманія вперто поширюється в державі, й у Ніжині зокрема…

Способів, якими це зло потрапляє і розповсюджується в наше місто, є чимало, звикання до нього відбувається практичного з першого застосування, а шкода – непоправна, вони стрімко і незворотньо руйнують організм і особистість людини. Біда в тому, що такі наркотики, як наприклад, солі, є легкодоступними, і, спробувавши їх раз, виникає звикання. як про це ми розкажемо в наших наступних статтях на цю тему.

За період часу з 01.01.2024 по 31.05. 2024 особовим складом Ніжинського РУП ГУНП в Чернігівській області та підпорядкованих підрозділів було проведено належну роботу з документування осіб за вчинення злочинів у сфері незаконного обігу наркотиків: виявлено факти за ст. 307, 308, 309 КК України: 166 кримінальних правопорушення (41 закрито).

За ст. 307  КК України (збут):

– виявлено – 30 фактів, з них: 25 особам повідомлено про підозру; по 5 триває досудове розслідування.

   За 5 місяців 2024 року вилучено: 13 грами – Альфа PVP

   За ст. 308 КК України: виявлено – 2 факти; 2 особам повідомлено про підозру

За ст. 309 КК України (зберігання): виявлено – 134 фактів; по 41 триває досудове розслідування; 69 повідомлено про підозру; по 24 особам очікується хімічна експертиза для прийняття рішення.

   За 5 місяців 2024 року вилучено:

  • 97 грами Альфа PVP
  • 3 грами Амфетаміну
  • 2075 грами канабісу

На жаль, споживання наркотиків, втягує в свої тенета все більше людей. Рішення проблеми наркоманії в цілому сьогодні стає однією з важливих задач суспільства. І хоча зараз вже використовується чимало медикаментозних програм позбавлення від наркотичної залежності, це не вирішує цілого ряду проблем зовсім не медичного, а соціального характеру, актуальність яких зростає з кожним днем. 

На території Ніжина на базі КЛМЗ «Чернігівської обласної психоневрологічної лікарні» Ніжинського наркологічного диспансерного відділення функціонує програма замісної підтримувальної терапії (ЗПТ) «метадон» і програми зменшення шкоди (ЗШ).

Інформацію надано прокурором Ніжинської окружної прокуратури Чернігівської області Сергієм Мироненко

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь