Голосування провалили…

 

 

 

 

Депутатська комісія з питань комунальної власності не проголосувала за створення тимчасової депутатської контрольної комісії (ТДК) по діяльності Ніжинського водоканалу та міськлікарні.

Питання створення ТДК виніс депутат Віталій Кубрак, який аргументував необхідність створення комісії продовженням і по сьогодні розкрадання комунального підприємства, та звинуватив секретаря ради Юрія Хоменка у не винесенні цього нагального питання на попередні сесії міської ради, що дає можливість подібним схемам діяти далі.

Перший заступник міського голови Федір Вовченко повідомив, що всі комунальні підприємства працюють з прибутками і ніяких комісій не потрібно. Натомість присутній на засіданні депутат Сергій Охонько звунуватив Федова Вовченка в маніпуляції і зауважив, що влада вважає всіх некомпетентними в цих питаннях, адже тільки в минулому році міськводоканал отримав з бюджету більш, ніж 12 млн грн допомоги на електороенергіі та податків, а станом на сьогодні підприємство у вкрай складному становищі.

Репліку, що нехай подібними питаннями займається поліція, депутати аргументували тим, що викладені та виведені кошти в бюджет вже ніхто не поверне і зволікання зупинкою подібних схем – це саме відповідальність депутатів, які відповідають за контроль. Адже не всі оборудки і схеми можуть розслідуватися правоохоронними органами.

Є «досвід» законно укладених угод керівників КП з сумнівними фірмами, які начебто надають послуги, по факту яких практично неможливо перевірити. І саме комісії можуть зупинити їх діяльність.

Але, на жаль поки голосів не вистачило для прийняття рішення, адже більшість депутатів просто залежні від влади. Сумно.

На питання голови комісії В. Дегтяренка , чому секретар ради Ю. Хоменко не виносить питання на сесії, згідно чинного законодавства, останій відповів: “Міський голова вирішує, що вносить, а що – ні”. Тоді Вʼячеслав уточнив, чи подав секретар цей проект, чи ні, а можливо, викреслив його? На що секретар просто сказав: “Відповідати не буду”.

От так все просто. Що ж, чекаємо пленарного засідання у вівторок, 11 червня, на нього повинне бути винесене питання по контрольну комісію по водоканалу та лікарні, адже саме ці КП постійно фігурують в скандальних справах нашого Ніжина. Крім того, влада обіцяла на пленарне засідання виставить питання громадської наглядової ради по міськлікарні. Чи дотримається слова міський голова – побачимо вже у вівторок, 11 червня.

Фото ілюстрове

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь