Шанс стати на ноги: БФ молодіжної ініціативи «Надія» допоміг пораненому захиснику з Вінничини

Благодійний фонд молодіжної ініціативи «Надія» допоміг військовому з Вінничини Івану Гуцолу отримати необхідне лікування – чоловіку провели складне оперативне втручання в одній з клінік столиці.

Це стало можливим завдяки підтримці першого заступник голови комітету ВР з питань здоровʼя нації Валерія Дубіля та керівника Нацполіції у Чернігівській області Івана Іщенка.

Іван Гуцол – солдат 110-ї окремої механізованої бригади, за військовим фахом – стрілець. З першого дня повномасштабного вторгнення чоловік став до лав Збройних сил України. Воював на херсонському та донецькому напрямках, у найгарячіших точках фронту. В бою отримав тяжке поранення і потребував надскладної операції.

Іван був прикутий до ліжка, більшість лікарів давали невтішні прогнози, проте чоловік вірив, що зможу знову стати на ноги – заради себе, своєї родини і своїх дітей.

Шанс знову ходити чоловіку дала одна з приватних клінік Києва, яка погодилася провести складне оперативне втручання. Це був єдиний шанс на повноцінне життя, але вартість операції та гвинтів, які потрібно було вживити в хребет, була непідйомною для військового.

«Хоча наш фонд зосереджений на придбанні обладнання для прифронтових шпиталів та допомозі бойовим підрозділам ЗСУ, коли Іван звернувся до нас з проханням допомогти, ми не змогли відмовити. Ми обʼєднали зусилля з небайдужими людьми, які дуже вболівали за захисника, зібрали необхідну суму і отримали результат – днями Івана прооперували.

Наразі він проходить реабілітацію і дуже сподівається, що вже невдовзі зможе ходити. Про це мріє і сам військовий, і його родина, і уся наша команда», – розповіла співзасновник Благодійного фонду молодіжної ініціативи «Надія» Віта Присяжнюк.

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь