В Україні заборонили партію Наш край

Суд також постановив передати у власність держави усе майно, кошти й активи партії Наш край.

Восьмий апеляційний адміністративний суд (ААС) задовольнив позовні вимоги Міністерства юстиції та заборонив діяльність політичної партії Наш край. Про це повідомила пресслужба суду у середу, 19 червня.

Вказано, що вчора колегія суддів завершила розгляд адміністративної справи № 857/6/24 про заборону партії Наш край.

“Інформуємо про те, що судом задоволено позовні вимоги Міністерства юстиції України: заборонено діяльність політичної партії Наш край; майно, кошти та інші активи партії, її обласних, міських, районних організацій, первинних осередків та інших структурних утворень передано у власність держави”, – йдеться у повідомленні.

У суді зазначили, що повний текст рішення по справі про заборону партії буде оприлюднений на сайтах Мін’юстута Верховної Ради.

Як відомо, у травні поточного року Восьмий ААС відкрив провадження за позовом Міністерства юстиції про заборону діяльності партії Наш край.

За даними руху Чесно, Наш край – це проросійська політична партія, створена переважно з вихідців із колишньої Партії регіонів. Їїнеофіційно ще називали “партією мерів”, оскільки від неї було обрано чимало міських голів на виборах 2015 року. Партія також входить до п’ятірки лідерів рейтингу держзрадників. Частина її представників перейшли на бік Росії та очолили окупаційні органи влади.

Нагадаємо, у червні 2022 року СБУ викрила схему, за якою голова партії Наш край Олександр Мазурчак продавав прохідне місце до Верховної Ради за 2,5 млн доларів.

Корреспондент.net

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на   наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь