На Гуньках ні світла, ні води

 

 

 

 

Жителі Ніжина знов вчаться виживати без електроенергії. Буває й таке, що домівках є світло всього по шість годин на добу. Усі розуміють, що вина за тяжкий стан енергосистеми України повністю лежить на ворогові, який щодня завдає ударів по об’єктам електропостачання. Однак у жителів деяких районів Ніжина знов назріває питання: чому в них днями нема не тільки світла, а і води. Мова йде про жителів мікрорайону Гуньки (вул. Прилуцька). Навіть тих графіків, які є актуальними на окрему дату, при відключенні не дотримуються.
Щодо відсутності води – то це окрема історія.
Читаємо коментарі жителів мікрорайону в соцмережах:

По Прилуцькій, із світлом і вода зникає.

Сьогодні о 17- ій годині з роботи прийшов, ні світла ні води.

– Згодна, у нас ні води, ні світла немає.

Вони сказали, що їм не рентабельно запускати генератори під час відключень. Типу, люди ж знають графіки, хай запасаються.


Хочемо нагадати, що Кабінет міністрів ще 17 травня 2024 року доручив Міністерству інфраструктури та Фонду енергоефективності разом із місцевими керівниками пропрацювати програми забезпечення мінімальної енергетичної незалежності громад та окремих багатоквартирних будинків. Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду.
«Має бути забезпечено роботу ліфтів, помп для водопостачання на верхні поверхи. Окрема робота по генераторах та сонячних панелях», – сказав очільник уряду.
Щодо генераторів, то Ніжинський водоканал їх має достатньо: це і ті, що громада Ніжина отримала від донорських організацій, так і закуплені самим підприємством (правда, по завищеним цінам). Крім того вже рік на водоканалі за грантові кошти в сумі 100 тис. євро будують сонячну електростанцію. За інформацією на офіційному сайті Ніжинського водоканалу проект встановлення сонячної електростанції мав реалізуватися ще в 2023 році, однак СЕС досі не прийнято в експлуатацію.
Тож поки міська влада їздить по закордонам, ніжинці змушені сидіти без води та електроенергії. Та це, схоже, нікого не хвилює, крім них самих.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь