Кондитерська фабрика “Десна” – одне з найбільш бюджетоутворюючих підприємств Носівки

Кондитерська фабрика «Десна», що в місті Носівка, уміло поєднує традиції та високу якість. Саме тому її продукцію обирають як українські партнери, так і закордонні.

Редакції нашого видання пощастило побувати в самому серці фабрики, та на власні очі побачити процес виготовлення смаколиків. А ще – познайомитися й поспілкуватися з її директором Русланом Вікторовичем Диким.

“Пригадую далекий 2004 рік, – говорить Руслан Вікторович. – Тоді колишній Носівський хлібзавод продали теперішнім власникам кондитерської фабрики. З хлібзаводом не склалося, й власники перейшли на випічку продукції, встановили лінію, і дебютували з виготовлення вівсяного печива. Саме тоді й було встановлено обладнання і відбулися, так би мовити, перші пуски. Пробували… Людям сподобалося, почав зростати попит. Офіційно виробничу діяльність фабрики розпочато вже у 2005 році. Працюємо по сьогодні…

Власна торговельна марка ТОВ «КФ «ДЕСНА» – «Десняночка», а також вироби підприємства представлені на ринку України під торговельними марками «ПовнаЧаша» – Сільпо, «Кожен День» – Ашан, “Extra” – Фоззі, «Toto»- Фудмаркет, «Billa»- Білла.

Знають продукцію носівської фабрики не лише в Україні, а й в Німеччині, Молдові, Естонії, Латвії, Литві, Румунії.

Руслане Вікторовичу, як позначилося на виробництві повномасштабне вторгнення?

-З початком повномасштабного вторгнення наше виробництво впало, на сьогодні із можливих 200 тон ми ледь витягуємо на 80.

Це пов’язано з тим, що левова частка нашої продукції відправлялася на східні регіони України – в Харків, Донецьку та Луганську області, Херсон, Запоріжжя. Зрозуміло, що зараз там суттєво зменшилася кількість торгових баз. Наразі більше реалізуємо на Західну Україну. Замовлення за кордон теж зменшилися відсотків на 50.

Знаємо, що ТОВ займається благодійністю…

-Займаємося, але дотримуємося принципу: “Добрі справи робляться тихо”, тому ми ніде цього не афішуємо і не звітуємо про такі дії. Ми завжди тісно співпрацювали з Носівською міською радою, і тому зайвих питьнь у роботі не виникає. Якщо керівництво міста телефонує і говорить, що на якийсь захід потрібна наша продукція – ми завжди йдемо назустріч.

Розкажіть про асортимент продукції.

-В нашому асортименті – більше 20 позицій, виготовляємо вівсяне печиво, здобне печиво, гріссіні, традиційні пряники, мафіни, кекси, сушку…

Трішки розкрийте нам секрети виробництва продукції КФ “Десна”…

-Секретів небагато: використовуємо лише високоякісну сировину,  що відповідає стандартам згідно з європейськими нормами, та традиційні, роками перевірені рецепти. Наша продукція не вміщує ні барвників, ні ароматизаторів, ні консервантів. Тому вона така смачна.

ТОВ «КФ «ДЕСНА» – одне з найбільш бюджетонаповнюючих підприємств міста?..

-Стараємося. Усі податки справно сплачуємо до міського бюджету Носівки. Ми не переєрестровуємося, хоча наш центральний офіс і власники ТОВ знаходяться у Києві, а в Носівці – наше виробництво і бухгалтерія. Ми не втікаємо, як, скажімо, деякі аграрії, у яких землі знаходяться тут, а зареєстровані вони у столиці. Ми працюємо на благо рідного міста. Працевлаштовуємо людей. В середньому у нас працює 126 чоловік. І це не лише носівчани, а й працівники з таких сіл, як Кобижча, Ясна Зірка, Лукашівка, Мрин. Наше ТОВ відшкодовує 50% затрат на транспорт людям з села.

-Як вирішуєте робочі питання?

-У нас один дружній робочий колектив. Питання, якщо вони виникають, вирішуємо всі разом, як вдома, у родині. Так, є у нас кричуща проблема – не вистачає працівників сильної статі. Ніхто не питає, чи є в тебе слюсар, а чоловічу роботу треба виконувати. Нам кажуть: “Шукайте жінок-слюсарів”. Але я не бачив, щоб жінка клала асфальт, лагодила каналізацію, була електриком… А взяти ключі й затиснути деталь, яка вийшла з ладу? Думаю, не зможе так жінка. Я вже проводив збори колективу і доводив дівчатам, що можливі й такі варіанти… Жінки запевнили, що з деякими професіями постараються “подружитися”. У нас працюють дуже розумні дівчата й дуже старанні хлопці… Ми все розуміємо, на жаль, переживаємо важкі часи війни, але життя продовжується, і ми маємо вистояти на всіх фронтах. Тож будемо навчатись! А продукція буде випускатися й надалі.

Вистоїмо! Переможемо!

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь