З початку року в Ніжинському пологовому жінки відмовилися від двох новонароджених діток…

У деяких містах України є такий особливий пункт – «Вікно життя», в якому жінки, які народили “небажану” дитину, можуть анонімно від неї відмовитися, залишивши малечу там.

Так, це дуже сумно і боляче, але таким чином жінка (не називатимемо її матір’ю) хоча б збереже життя новонародженій дитині, не покинувши її на смітнику чи де-інде, адже і такі кричущі випадки, на жаль, є…

Чи є такий пункт у Ніжині й чи трапляються в Ніжинському пологовому будинку відмови від діток – про це ми запитали у директора закладу Валерія Якуби.

“Вікна життя”, як такого, немає, але жінки залишають новонароджених у стаціонарі, – розповів Валерій Михайлович. – Трапляється це рідко. Минулого року таких ситуацій було 4. Цього року сталося вже двічі.

З жінкою, яка надумала залишити дитя, працюють психологи, мало не вмовляють одуматися, чекаємо, що в роділлі прокинуться материнські почуття. Якщо ж все таки це її рішення остаточне, немовля переводимо до дитячого відділення, далі ним займається опікунська рада”.

У кожного з нас свій шлях в цьому світі. Нехай життя буде прихильним до маленьких сонечок, на долю яких уже з народження випали такі випробовування…

Підготувала Валентина ПИЛЬНИК

Фото ілюстрове

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram


Вам може бути цікаво

Залишити відповідь