Троє в масках пекли праскою коліна Олексія Бреуса

 

 

 

 

35-річний Андрій Костюченко з Чернігова отримав 11 років тюрми, 48-річний Руслан Мулач з Макіївки на Донеччині та Олександр Новаков з Броварів — по десять. Усім з конфіскацією. Також суд ухвалив на користь потерпілого стягнути з усіх солідарно чотириста тисяч гривень моральної шкоди.

У липні Козелецький районний суд нарешті виніс вирок у гучній справі.

Слідство та судовий розгляд тривали майже п’ять років. У грудні 2019 року Костюченко, Мулач та Новаков залізли до будинку 67-річного Олексія Бреуса із села Клочків під Черніговом. Бреус — директор підприємства «Агрофірма Снов». Він розповів у суді, що напередодні зняв у банку 110 тисяч гривень для виплати власникам паїв (орендодавцям) та збирався в лікарню на операцію.

О 20.00 задрімав біля телевізора, о 04.21 прокинувся від шелесту і потріскування. Почув, що розбивається і падає скло. Подумав, що в спальні обірвалося дзеркало. Але то залізли в хату бандити в масках. У них був пістолет і сокира. Грозилися застрелити і зарубати. Забрали 72 тисячі гривень, мисливську рушницю «Хатсон», патрони, договори оренди (близько 80), документи про власність на майно та техніку і ключі: від машини та квартири в Києві. Заклеїли скотчем очі, рот і ніс. Рукояткою пістолета били по голові. Той, що з сокирою, увімкнув праску і прикладав до правого коліна Олексія Бреуса, потім до лівого. Олексій сказав, що гроші в дивані. Вони хотіли більше і пообіцяли поставити праску на шию — тоді все розкаже. Бреус почув постріл з пістолета. Потім його били, доки знепритомнів. Коли отямився, нападників уже не було.

Олексій дійшов до кухні, там перерізав мотузку, що зв’язувала руки, відліпив скотч. Переліз через паркан і попросив допомоги в сусідів. В лікарні пробув 21 день.

Усі три бандити раніше судимі. Вину вони не визнали.

Валентина ОСТЕРСЬКА. Фото авторки
Джерело: Вість
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь