Результати моніторингу роботи Ніжинської міської лікарні, цифри і факти

 

 

 

 

01 липня на бюджетній комісії директор Ніжинської міської лікарні Ольга Швець презентувала депутатам результати моніторингу  надавачів медичних послуг, який проводився Національною службою здоров’я.

За словами директорки: Ніжинська міська лікарня по багатьом показникам стоїть попереду інших медичних установ області.

До вашої уваги аналіз результатів моніторингу.

У 2023 році за результатами моніторингу в Ніжинську міську лікарню звернулося 984 пацієнти, яким було встановлено діагноз «гострий мозковий інсульт». За перше півріччя 2024 року з таким діагнозом звернулося вже 506 пацієнтів. Це найбільший показник по області. Для порівняння – в Чернігівській обласній лікарні за 2023 рік було усього 697 інсультних хворих.

Ніжинська лікарня увійшла в ТОП закладів, де найбільше померло пролікованих пацієнтів – 18% (82 з 461) при середньому показнику по області 13%.

Ці цифри говорять про те, якість надання медичних послуг щодо лікування та профілактики гострого інсульту в Ніжинський міський лікарні вкрай незадовільна.

З цього приводу висловились і депутати.

Зокрема Ю.В. Хоменко протокольно вимагав проведення службового розслідування та притягнення винних до відповідальності по факту смерті 33-річного пацієнта, якому вчасно не надали допомогу: чоловіка замість того, щоб негайно почати здійснювати реанімаційні заходи, протримали в приймальному відділенні, де він втратив свідомість і в результаті помер.

Такі випадки, на жаль, непоодинокі.

Так, депутат А. Гомоляко нагадав про подібний випадок з військовим, який також помер в лікарні через те, що йому не надали допомогу. Вчасно не надали допомогу, яка б могла б значною мірою нейтралізувати наслідки інсульту, та як того вимагає протокол лікування  і матері Андрія Гомоляко.

Члени комісії протокольно зобов’язали директора Ніжинської лікарні Ольгу Швець провести розслідування, та провести окрему нараду щодо незадовільної роботи закладу охорони здоров’я, яким вона керує.
Наталія РУЛЬОВА

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь