Завдяки міжнародній співпраці в Талалаївці на Ніжинщині відремонтували ліцей (відео)

 

 

 

 

Невдовзі почнеться новий навчальний рік – вже третій в умовах повномасштабної війни. У 2022 році Талалаївський ліцей на Ніжинщині зазнав пошкоджень під час воєнних дій. Заклад функціонував, але потребував ремонту та відновлення.

Завдяки допомозі, яку надала Республіка Латвія цього року дітки підуть в оновлену школу.

Тут проведено реконструкцію з утепленням фасаду одного з корпусів та капітально відремонтовано їдальню. Вартість – 4,6 млн грн.

Напередодні дня Незалежності України до Талалаївки завітали Голова Чернігівської ОВА Вячеслав Чуас, Парламентський секретар Міністерства закордонних справ Латвії Даце Мелбарде, Надзвичайний та Повноважний Посол Латвії в Україні Ілгварс Клява та в.о. Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Василь Шкураков, які оглянули результат спільної роботи.

Під час заходу гості переглянули фотовиставку, де в ретроспективі було показано школу в різні роки її існування, зокрема, як вона виглядала після ворожих обстрілів та як відбувався процес її відновлення, побажали усім перемоги та мирного неба.

Декілька років в школі не було можливості забезпечити харчування дітей. Завдяки допомозі Литви тепер учні школи харчуватимуться згідно вимог ХАСП та з урахуванням рекомендацій Євгенія Клопотенка. За словами директорки школи – будуть цікаві салати, гарніри, страви, які раніше можна було спробувати, наприклад, тільки в ресторані.  
Наталія РУЛЬОВА

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Дивіться нас на YouTube

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь