росіяни отруїли річку Сейм: екологи б’ють на сполох

У Сумській та Чернігівській областях відбувається масовий мор риби та забруднення води в річці Сейм з 14 серпня. Жителям заборонено купатися в річці, але точна причина поки що не встановлена.

Екологи вважають, що погіршення якості води може бути пов’язане з активними бойовими діями на Курщині, але також не виключають можливості задухи. З місцевих жителів стає відомо, що вода має неприємний запах, а риба вмирає і починає тонути сама по собі. Влада вживає заходів для збору загиблої риби і заборони купання в річці.

Крім того, проведені дослідження води і риби, які засвідчили значне забруднення річки. Загроза для довкілля регіону інформує, що вода забруднена і може бути шкідлива для здоров’я людей, але поки не встановлена загроза для річок Десна і Дніпро.

Конотопськоє районне комісія з питань техногенно-екологічної безпеки встановила тимчасову заборону купання і лову риби в річці Сейм та використання води для господарських потреб на певних територіях. Також проводяться роботи зі збору мертвої риби та виконуються всі необхідні заходи для ліквідації наслідків екологічної катастрофи.

Усі подробиці встановлення причин та наслідків забруднення річки Сейм наразі вивчаються.

Джерело

Фото з відкритих джерел

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь