Отруєння сірководнем: трагедія на Чернігівщині

 

 

 

 

22 серпня пообіді у Новгороді-Сіверському у вигрібній ямі, у власному дворі приватного будинку загинула родина Сендецьких.

Причина смерті 49-річного Олега, батька, 40-річної Світлани, матері, та їхнього 17-річного сина Дмитра — отруєння сірководнем.

Вигрібна яма розташована в середині гаражу. Центральної каналізації на вулиці немає.

Правоохоронці припускають, спочатку в шахту впав Олег, за ним — Дмитро. Коли після роботи повернулася Світлана й побачила чоловіків у ямі, стала кричати у дворі: «Допоможіть!». На крики жінки прибігли сусіди. Побачили Світлану вже у шахті. Викликали рятувальників та «швидку».

— Яма доволі глибока, більше чотирьох метрів. Коли прибув наш рятувальний підрозділ, ні драбини, ні мотузки в середині не було, — уточнила Галина Бунак, провідний інспектор Новгород-Сіверського районного відділу УДСНС України в області. — Поряд стояв фекальний насос. Ймовірно, того злощасного дня чоловіки чистили каналізацію.

— Яма була пуста?

— Ні, було до метра фекалій. На самому низу лежав чоловік, на ньому син, зверху дружина. Припускаємо, що чоловіки опинилися в ямі раніше. Коли дістали, їх тіла вже були синього кольору. Тіло жінки було ще теплим.

Стало трохи зле і нашому колезі, коли діставав тіла та виліз наверх. Запаморочилась голова. Хоча він був у респіраторі.

Родину Сендецьких сусіди характеризують лише з позитивної сторони. Чоловік працював складачем поїздів на залізничному вокзалі, жінка — продавчинею в магазині.

З родини залишився лише 22-річний Владислав, старший син. Проживає у Києві.

— За даним фактом відкрите провадження за статтею 115 Кримінального кодексу України: Умисне вбивство. З приміткою — нещасний випадок, — повідомила Наталія СЛАБЕНЯК, речниця головного управління Національної поліції в області.

Ольга Самсоненко, фото з Інтернету

На фото: Зліва направо: Олег, Дмитро та Світлана

Вісник Ч 

На зображенні може бути: 3 людини та текст

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь