Ніжинщина: мати заборгувала сину понад 130 тисяч гривень

Фінансовою опікою дванадцятирічного мешканця Ніжинського району займався його батько, оскільки мати ігнорувала рішення суду та не сплачувала аліменти. Таким чином жінка заборгувала сину понад 130 тисяч гривень.

Щоб залучити громадянку до участі у вихованні дитини, фахівці, Ніжинського відділу державної виконавчої служби Чернігівської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції застосували правові санкції. У результаті боржницю було тимчасово обмежено у деяких правах, а також заборонено користуватися банківськими рахунками та укладати правочини, котрі потребують державної реєстрації. Проте, належним чином мати не відреагувала на постанови правників і не розпочала погашати заборгованість. 

Отримати довгоочікувану грошову допомогу від рідної людини хлопець зміг лише після того, як на банківський рахунок для власних потреб неплатниці надійшла певна кількість коштів. Це дозволило державному виконавцю самостійно списати необхідну для погашення заборгованості суму та відправити її дитині.

Отже, подібні виконавчі провадження є додатковим свідченням того, що застосування правових заборон не залежать від гендеру. Кожен, хто порушує встановлені державою правила поведінки, буде відповідати згідно з нормою закону.

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь