Початок навчального року. Як пройшов перший тиждень в освітній сфері Ніжина?

 

 

 

 

До 1 вересня 2024 року за кордоном перебувало 404 учні з Ніжинської громади, станом на зараз таких учнів – 450.

У 13 закладах середньої освіти в Ніжині навчання відбувається за очною формою, у 2-х закладах – за змішаною.

Було наголошено, що очне навчання дітей має пріоритет перед заняттями в закладах додаткової освіти, відвідуванням гуртків тощо. Батьки повинні пам’ятати – що першочергово згідно законодавства мають забезпечити дітям здобуття обов’язкової загальної середньої освіти, а вже потім за можливості та бажання – заняття у позашкільних навчальних закладах за інтересами, платних гуртках, заняття із репетиторами.

Згідно Закону «Про освіту» існує також індивідуальна форма навчання, якою в межах Ніжинської громади скористались 78 учнів (57 учнів користуються патронатним навчанням, 19 – на сімейному навчанні та 2-є учнів на екстернатному навчанні), а також  438 учнів, які перебувають за кордоном, навчаються  на сімейній формі навчання.

У 6 закладах середньої загальної освіти (ліцей, гімназія №2, №15, №9, №3 та ЗОШ №7) працюють інспектори безпеки в освітньому середовищі. З 1 жовтня інспектори працюватимуть ще у 3-х закладах, і ще у 2-х – з 1 січня 2025 року. Всього буде охоплено 11 закладів середньої освіти. Інспектори –це працівники поліції, які працюють щоб забезпечити безпеку освітнього середовища у зазначених закладах.

Передрук статті без прямого посилання на джерело є порушенням авторського права та тягне за собою відповідальність згідно законодавства.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Приєднуйтесь до нашого Ютуб-каналу та слідкуйте за останніми новинами Ніжинщини

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь