Вся правда про Гвинт (первинтин)

З метою донесення до суспільства, що наркоманія – це соціальна проблема, яка набирає обертів, продовжуємо цикл статей з прокурором Ніжинської окружної прокуратури Чернігівської області Сергієм МИРОНЕНКО.

Первитин – це гідрохлорид метамфетаміну, також відомий як кристалічний метамфетамін. Це лише одна з форм наркотику метамфетаміну.

Метамфетамін, або мет, викликає помилкове відчуття щастя та благополуччя, припливу впевненості, гіперактивності, енергії, а також зниження апетиту. Такий стан зазвичай триває від шести до восьми годин, але може тривати до 24 годин. У будь-якому випадку залежність від препарату виникає дуже швидко.

У 20-му столітті первітин використовували в протоколах лікування психозів, депресії, а також призначали при хронічній втомі. Його можна було легко купити в аптеці. Однак було виявлено, що застосування цього препарату викликає сильне звикання. Таким чином, первітин був зарахований до ряду наркотичних речовин і заборонений для використання в офіційній медицині.

За своїм хімічним складом гвинт – синтетичний наркотик, який є сильним психостимулятором. Ефедрін, кофеїн, прокаїн, які є одними із складових речовини – сильні збудники центральної нервової системи. Метамфетамін викликає почуття ейфорії, наркоман стає впевненішим і енергійнішим, ніж до прийому речовини. Такий ефект може тривати від 6 до 8 годин, а в деяких випадках – цілодобово.

Домішки, які є у складі первітину, досить небезпечні для організму людини. Вони можуть викликати різні серйозні захворювання, такі як: цироз печінки, ниркова та серцева недостатність, злоякісні утворення.

Після першого вживання можна отримати видимість деякого задоволення, але з першої дози метамфетамін починає руйнувати життя того, хто його приймає.

Метамфетамін – це заборонений законом наркотик, що відноситься до того ж класу, що кокаїн та інші потужні вуличні наркотики. Він має багато інших назв — «штрек», «гвинт», «компот» і «швидкостуха», якщо називати найпоширеніші.

Первитин (різновид метамфетаміну) споживають люди будь-якого віку, але найчастіше він зустрічається як «клубний наркотик» у нічних клубах або на рейв-вечірках. Його також часто називають «кристал» або «лід».

Це небезпечний і потужний хімічний препарат і, як і всі наркотики — отрута, яка спочатку діє як стимулятор, а потім починає неухильно руйнувати тіло. Так що він викликає серйозні проблеми зі здоров’ям, у тому числі втрату пам’яті, агресію, психотичну поведінку та потенційні серцеві розлади та ушкодження мозку.

Швидко викликаючи звикання, метамфетаміни спалюють ресурси тіла, створюючи виснажуючу залежність, яку можна «полегшити» лише за рахунок прийому нових доз наркотику.

Вплив первітину надзвичайно сильний, багато хто з його споживачів говорив про те, що вони «підсіли» з першого разу.

«Я спробував лише один раз і — БАЦ! Я став наркоманом», — розповідає один споживач первітину, який втратив сім’ю, друзів, професію музиканта і, зрештою, опинився на вулиці.

Отже, це один із видів наркотичної залежності, який дуже важко лікувати, і багатьом вона приносить смерть.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Приєднуйтесь до нашого Ютуб-каналу та слідкуйте за останніми новинами Ніжинщини

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь