У носівському Центрі надання соціальних послуг відтепер діє сучасний і затишний простір психологічного розвантаження

 

 

 

 

В рамках реалізації міні гранту від європейських партнерів, у носівському Центрі надання соціальних послуг відтепер діє сучасний і затишний простір психологічного розвантаження.

Кімнату психологічного розвантаження вдалося відкрити завдяки співпраці Носівської міської ради з благодійним фондом «Право на Захист». У липні 2024 року була підписана тристороння угода щодо реалізації проєкту «Стаємо сильнішими разом».

Загальна сума гранту — 121,2 тисяч гривень. Вже проведено ремонт приміщення, встановлено меблі та оргтехніку.

У просторі психологічного розвантаження планують впроваджувати комплексні моделі надання соціальних, психологічних послуг вразливим групам населення громади, в тому числі ВПО. А також — підвищувати рівень психологічної культури населення у подоланні існуючих стереотипів стосовно психологічної підтримки.

«Наші партнери, які прибули на відкриття кімнати психологічного розвантаження, були в захваті від побаченого. Дійсно, створений надзвичайно якісний і комфортний простір психологічного розвантаження для різних вікових категорій. А враховуючи кількість мешканців громади, які потребують психологічної підтримки, відвідувачів тут не бракуватиме», — йдеться у повідомленні на сайті Носівської міської ради.

Благодійний фонд «Право на Захист» стабільно підтримує Носівську громаду.

В рамках проєкту «Гуманітарна підтримка для захисту та покращення умов життя в районах повернення та сільських територіях поблизу лінії зіткнення в Україні», що реалізується за підтримки Українського гуманітарного фонду (UHF), благодійну допомогу отримали відділ соціального захисту населення Центру надання соціальних послуг вразливим категоріям населення громади, в тому числі ВПО. Завдяки благодійникам було придбано засоби реабілітації — палиці, ролери сталеві, тростина алюмінієва, ходунки, милиці підлокітні. Також комп’ютер, персональний моноблок, багатофункціональний пристрій принтер-ксерокс.

Окрім того, психологами фонду надається психосоціальна підтримка внутрішньо переміщеним особам та людям, які постраждали від воєнних дій. Неодноразово фахівцями фонду здійснювалось оформлення грошової допомоги від УВКБ «ООН» для жителів громади та надавалась безоплатна правова допомога.

Джерело: Носівська міська рада

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь