На Ніжинщині, в одному з ліцеїв, будуть нове укриття

Уряд України виділив додаткові 5 мільярдів гривень на облаштування укриттів у закладах освіти, що дозволить реалізувати інфраструктурний компонент комплексної політики «Школа офлайн».

За рахунок такої державної субвенції і будується нове укриття у Бахмацькому ліцеї №1. Це буде протирадіаційна захисна споруда. Крім державних коштів на нове будівництво залучені кошти з місцевого бюджету громади.

З ходом будівельних робіт на території Бахмацького ліцею №1 ознайомився начальник Ніжинської районної військової адміністрації Григорій Ковтун, під час своєї робочої поїздки на Бахмаччину. Міський голова Павло Шимко розповів, що роботи по будівництву розпочалися в середині серпня. У новозбудованому укритті одночасно зможуть перебувати 300 осіб. Решта учнів, а в ліцеї навчається 877 осіб, будуть перебувати в інших сховищах: двох, що належать закладу освіти, або тому, що належить міській раді.

Також очільник району побував у Бахмацькому ЗЗСО №2, в якому до початку 2024-2025 навчального року було капітально відремонтовано укриття, площею 410 м2. Капітальний ремонт передбачав роботи з облаштування підлоги, гідроізоляції стін та підлоги, встановлення приладів для конденсації повітря, монтування аварійного та резервного живлення, встановлення ліфту для людей з інвалідністю й маломобільних груп населення та облаштування туалетних кімнат. Цей проєкт Бахмацька міська рада реалізувала спільно з своїми партнерами GER3, які в минулому році зробили ремонт в укритті Бахмацького ЗЗСО №5.

Керівник закладу освіти зауважив, що під час повітряних тривог укриттям користується 232 учні, педагогічний колектив та 25 вихованців закладу дошкільної освіти, для яких облаштовано окрему кімнату.

Григорій Ковтун подякував керівництву громади та колективам відвіданих закладів за роботу.

Сектор Інформаційної Діяльності

Ніжинська районна військова адміністрація

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь