Носівський гурт “Кредо” зібрав мільйон гривень для ЗСУ

Носівський вокально-інструментальний гурт «Кредо» з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну займається волонтерством, збираючи кошти для допомоги нашим воїнам.

🔰Ганна ЛИМАН — волонтерка, солістка-вокалістка носівського гурту «Кредо» у розмові з «ОТГ-Інформ Чернігівщина» розповіла, що за час війни учасниками гурту зібрано вже понад мільйон гривень та придбано три автівки для ЗСУ. Також носівськими музикантами-волонтерами на фронт були передані старлінки, тепловізори, амуніція та інші потрібні речі для наших воїнів.

☝️Гурт «Кредо» виступає в Носівці, Ніжині та Києві. Також приїздили в Чернігів до військових, аби підняти їхній бойовий дух.

🖇На початку війни кожен з учасників допомагав і волонтерив як міг — Ірина КРИВОЛАП була задіяна роботою в штабі, Ганна ЛИМАН займалась доставкою безкоштовних ліків для носівців, Анастасія ГУЗЬ готувала їжу для захисників, хлопці допомогали з продуктами та одягом та передавали для потреб воїнів і переселенців.

🔈«Гурт «Кредо» був створений задовго до війни, нам вже 10-й рік пішов. З початком повномасштабного вторгнення учасники гурту займались різними волонтерськими проєктами: хтось допомагав у Носівському штабі, хтось долучився до місцевих медиків. Деякий час я займалась організацією збору гумантарної допомогти, зокрема медикаментів для міста. Тоді ж почали надходити запити про потреби військових. Спочатку ми їх забезпечували ліками, співпрацюючи з благодійними організаціями. Потім збирали речі іншого призначення: тактичні рукавиці, приціли, старлінки, авто. Та ми зрозуміли, що і музика, наразі, дуже потрібна. Згодом, учасники гурту вирішили спробувати себе у ролі вуличних музикантів з метою збору коштів», — говорить Ганна Лиман.

🔈«Керівник гурту почав збирати всіх на репетиції попри складну ситуацію в країні. Кожен учасник отримував психологічну розрядку, займаючись тим, що в нього виходить найкраще. Потім дівчата побачили в Instagram, що по всій країні вуличні музиканти виконують свої пісні для збору коштів на армію. Після обговорень деталей, гурт «Кредо» протягом кількох днів вивчив та поставив на рейки нову концертну програму, в яку увійшли народні та нові патріотичні пісні. Вирішили зробити це в акустичному варіанті з мінімальним складом гурту, використавши бандуру, гітару та бонг», — йдеться в матеріалі про гурт «Кредо» на сайті «Вкорінь».

✅Ганна Лиман з початком війни поєднує доброчинність та творчість, говорить, що для неї волонтерство — це особистий внесок в майбутнє країни.

🔈«Гурт має три гілки волонтерства: вуличні та концертні виступи, а також поїздки до військових. Останнє — найбільш затратно по емоційному ресурсу. На початку війни ми працювали без перерв, всю енергію та сили вкладали у вуличні виступи, збори коштів офлайн та онлайн. Наразі маємо змогу влаштовувати собі перерви та ментально відновлюватись».

🔈«Все що в моїх силах — гуманітарна допомога, організація концертів, виступи, виїзди до військових — намагаюся зробити все це, аби спокійно дивитись в очі військовим. Надихає підтримка людей – у зборах коштів, посилок для військових, у всіх найменших та найбільших проявах. На жаль, зараз цієї підтримки значно менше, та все ж є люди, які дуже допомагають триматись на волонтерському шляху», — зізнається дівчина.

🔈«Наше спільне Кредо — це непохитна віра і причетність людей до нашої майбутньої Перемоги над загарбниками. Пишаємося нашою молоддю!», — говорить Валерій ФУРСА — український краєзнавець, автор кількох книжок з історії і сьогодення Носівщини.

#ОТГ_Інформ_Чернігівщина

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Приєднуйтесь до нашого Ютуб-каналу та слідкуйте за останніми новинами Ніжинщини

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь