Сонячні батареї – це реальна економія.

 

 

 

 

За останнє десятиріччя сонячна енергетика стрімко зросла і зараз складає потужну конкуренцію традиційній електроенергії. Аналітики прогнозують, що до 2040 року сонячна енергія стане основним джерелом глобального виробництва електроенергії.

Запаси сонячної енергії постійні і накопичуються сонячними елементами. Використовуючи альтернативні системи збору енергії сонця, можна повністю задовольнити потреби будинку в освітленні, воді, опаленні та  енергії приладів. До того ж сонячні станції – непоганий спосіб заробити, продаючи надлишок збереженої енергії.

Однак серед населення ще досі поширеними є невиправдані міфи, щодо неефективності сонячних батарей. У цій статті ми розвінчаємо найпоширеніші з них.

  • Міф – батареї не працюють у похмуру погоду та в зимовий період.

Як це працює насправді? Хмарність не впливає на зменшення сонячної енергії, а сонячна електростанція зберігає свою продуктивність незалежно від пори року. Наприклад, двосторонні панелі вловлюють сонячне світло з двох сторін. Існують також передові інверторні технології, які покращують перетворення енергії. Сучасні фотоелементи ефективно вловлюють розсіяне світло та генерують електроенергію, навіть коли сонце закрите хмарами. Тим більше, разом з батареями встановлюють акумулятори для накопичення сонячної енергії, які дозволяють використовувати накопичені протягом світлового дня енергію і в темну пору доби.

Щодо температурного режиму, то для генерування енергії панелям потрібне світло, а не висока температура. Тож холод ніяк не впливає на ефективність генерації. Взимку панелі виробляють не менше електроенергії, ніж у сонячні періоди влітку. Тому сонячні електростанції також широко використовуються в країнах із холодним кліматом. Сучасні фотоелектричні пристрої можуть ефективно працювати при низьких температурах, і їх продуктивність інколи може навіть бути кращою при холодній погоді завдяки «ефекту альбедо», коли в холодні ясні дні сніг на землі діє як дзеркало, передаючи додаткове сонячне світло. Це явище допомагає збільшити кількість електроенергії, виробленої сонячними батареями в холодну погоду.

  • Міф – монтування сонячних електростанцій – трудоємний та складний процес, а самі сонячні батареї потребують постійного обслуговування.

Насправді установка сонячних електростанцій не складна. А Технічне обслуговування полягає у дотримання чистоти панелей – так, взимку потрібно змітати з них сніг, чи опале листя восени (якщо вони є, звичайно). Бажано також раз на рік проводити техогляд, як і для будь-якого іншого механізму. Однак в обслуговуванні вони невибагливі, не потребують особливої уваги. Якщо компанія реалізує якісну продукцію, а установку здійснюють професіонали своєї справи, то проблем не виникає. Є якісь питання, або треба просто обслужити цю установку, перевірити з’єднання конекторів і так далі, то працівники виїжджають і це все роблять. Загалом батареї використовують у середньому 35 років. А їх установка окупляється за 3-7 років, залежно від потужності.

  • Міф – батареї пошкоджують дах приміщення

Реальність: Сонячні батареї, встановлені на даху, захищають його від метеорологічних явищ. Панелі витримують такі погодні умови, як сніг і град. При встановленні сонячних електростанцій простір між дахом та панеллю заповнюють герметиком, що також надає додатковий захист покрівлі.

Підводячи підсумки, слід зауважити, що інвестиція в сонячну енергію – досить прибуткова та мало ризикована. Хоча і потребує фінансових ресурсів та досить швидко окуповується.

Вигоди використання сонячних панелей очевидні:

– суттєве зменшення або повна відсутність витрат на енергопостачання, що допомагає вам економити гроші в довгостроковій перспективі;

– збереження природних ресурсів;

– можливість заробити, продаючи накопичену електроенергію;

– автономність – ви не залежите від графіків відключень чи аварійних ситуацій в енергосистемі країни.

Якщо ви хочете замовити і встановити  сонячні панелі в Ніжині, звертайтесь до компанії «Гармонія сонця». Ми знаходимось за адресою:

М. Ніжин, вул. Прилуцька,87, тел.: (093)808-18-18

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь