Реанімували більше години: медики «швидкої» врятували життя 56-річному чоловіку

Минулого тижня на лінію “103” надійшов виклик до чоловіка 56 років. Зі слів родичів 💬 “скаржився декілька днів на біль в серці, раптово посинів і впав”.

🚑 Виїхала бригада номер 1️⃣9️⃣ Першої підстанції Чернігівської станції Е(Ш)МД: фельдшери Олександр Семененко та Анастасія Пуленко, екстрений медичний технік Володимир Губар.

Зі слів Олександра Семененка: 💬

“Коли ми приїхали, то пацієнт лежав на підлозі, верхня частина тіла була синя. Дихання та пульс на сонній артерії відсутні. Настя почала робити компресії грудної клітки. Водій приніс з машини дефібрилятор та реанімаційний рюкзак.

Ми налагодили процес розширеної серцево-легеневої реанімації згідно рекомендацій протоколу 🫀🫁

⚡оцінка ритму – фібриляція шлуночків. Наносимо розряд, робимо компресії грудної клітки, забезпечуємо прохідність верхніх дихальних шляхів та внутрішньовенний (в/в) доступ.

⚡⚡після 5-ї дефібриляції – розряд, продовжуємо СЛР, вводимо медикаменти.

Далі на моніторі: безпульсова електрична активність…і так більше 30 разів…

Понад годину тривали реанімаційні заходи🫀🫁 та все ж таки у чоловіка з’явився пульс на сонній артерії, дихання було рідке та поверхневе.

🧠❤ Провели післяреанімаційну підтримку і госпіталізували до лікарні. В дорозі в/в крапельно ввели фіз.розчин, дихання підтримували за допомогою мішка Амбу.

🚑🏥 Госпіталізували до Чернігівської МЛ 3. У приймальному нас очікував реаніматолог. Пацієнта одразу забрали до реанімації.”

🚑 Колеги, дякуємо вам за вашу роботу!

Так тримати! 💪❤

КНП Чернігівський ОЦЕМД та МК – НТВСМ

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Приєднуйтесь до нашого Ютуб-каналу та слідкуйте за останніми новинами Ніжинщини

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь