Близько 800 гектарів лісів на Ніжинщині залишаються потенційно небезпечними

 

 

 

 

У північних областях України розпочався новий етап розмінування лісів. На минулому тижні роботи з виявлення вибухонебезпечних предметів розпочалися в лісах Коляжинського лісництва Ніжинської філії ДП “Ліси України” командою Icf Patron Demining.

Про це йдеться в повідомленні Північного лісового офісу на сторінці в Фейсбук.

Протягом 2022 року на 26-ти гектарах лісів держлісфонду Чернігівщини тривалий час розміщувалися війська рф. З цих позицій вони обстрілювали населені пункти Чернігівської області. Завдяки українським захисникам ворог був вибитий, але після них вся територія досі залишається недоступною для лісівників. Ліси забруднені боєприпасами, нерозірваними снарядами, знищеною технікою та іншими небезпечними предметами.

Було знайдено більше 30 одиниць вибухонебезпечних предметів, однак це тільки початок! На превеликий жаль, загалом близько 800 гектарів лісів у Ніжинській філії залишаються потенційно небезпечними — на цих ділянках не можливо здійснювати господарську діяльність. 

Процес розмінування не швидкий і потребує обережного підходу, та головне, що він триває. Після завершення робіт з розмінування ДП “Ліси України” планує продовжити будівництво лісової дороги, яку почали будувати ще до повномасштабного вторгнення. Це значно полегшить боротьбу з лісовими пожежами, протидію незаконним вирубкам, забезпечить кращий доступ до лісових ресурсів і стане ще однією важливою артерією для лісівників.

Безпека наших лісів — це наш спільний пріоритет”, — йдеться у повідомленні.

Джерело: Північний лісовий офіс

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Приєднуйтесь до нашого Ютуб-каналу та слідкуйте за останніми новинами Ніжинщини

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь