У Міндовкіллі назвали суму збитків, завданих забрудненням річок Сейм та Десна

 

 

 

 

Збитки, які були завдані природним ресурсам Сумщини та Чернігівщини через забруднення річок Сейм та Десна На Чернігівщині та Сумщині, перевищують 530 млн грн, повідомила в інтерв’ю Укрінформу міністр захисту довкілля та природних ресурсів Світлана Гринчук.

«Технологічні скиди із заводу на території росії стали причиною саме екологічної катастрофи нашим водним артеріям. На сьогодні орієнтовні збитки довкіллю Сумщини та Чернігівщини вже становлять понад 530 млн гривень. Ці факти зафіксували правоохоронні органи», – сказала Гринчук.

Міністр захисту довкілля зауважує, що до водозаборів Київщини забруднення в небезпечній концентрації не дійшло.

Гринчук зазначає, що «для привернення уваги спільноти на всіх міжнародних майданчиках порушується та озвучується ця тема. Зокрема, Міндовкілля спільно з провідними науковцями та експертами провело ґрунтовний аналіз ситуації. Наразі напрацьовується комплексний план, який буде включати алгоритм взаємодії й реагування та рекомендації щодо подальших дій».

Голова Чернігівської екоінспекції в інтерв’ю The Guardian зазначив, що “Десна стала першою мертвою річкою Європи”. Забруднено більше 650 км водної артерії, рівень кисню був практично нульовим.

На думку екологів, процес відновлення триватиме роками, але бойові дії на Курщині ускладнюють цей процес.

Джерело: Трибуна

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Приєднуйтесь до нашого Ютуб-каналу та слідкуйте за останніми новинами Ніжинщини

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь