У Перебудові відкрили меморіальну дошку в пам’ять про полеглого Героя Олександра Паська

На Ніжинщині, в селі Перебудова, 16 жовтня відкрили меморіальну дошку на честь мужнього воїна, патріота України, загиблого бійця Олександра Паська.

Духмяно квітли хризантеми. Птахи, обіймаючись крильми з сонячним промінням, злітали увись. Гордо майорів синьо-жовтий прапор. А люди – односельці, рідні, знайомі, представники місцевої влади – йшли до будівлі старостату, на стіні якого розміщено пам’ятну дошку, аби в спільній молитві вшанувати подвиг Героя та увіковічити пам’ять.

Відкрили меморіальну дошку рідні полеглого воїна – мама, дружина та син…

На фасаді раніше було встановлено меморіальну дошку Захисникові Валерію Позняку.

Чин освячення дошки Олександру Паську здійснив священник Церкви Архангела Михаїла села Крути (ПЦУ) Сергій Чутченко.

Багато щирих слів було сказано тут сьогодні. З скорботою виголосили промови голова Крутівської територіальної громади Олег Бузун, голова Ніжинської районної ради  Анатолій Красносільський,  голова ГО “Ніжинська міськрайонна організація ветеранів, учасників бойових дій” Сергій Ступак.

У глибокій шані низько вклонялися перед рідними Героя…

Ніякі слова не втішать згорьовані серця рідних, бо нелюд украв у них цілий Всесвіт… Час минає, а біль від втрати меншим не стає.

…Олександр Пасько народився 17 серпня 1978 року в Ніжині. Дитинство провів у селі Перебудова, тут нині живе мама Героя. Разом із дружиною та сином Олександр проживав у місті Буча. До лав ЗСУ пішов добровільцем. Це був червень 2022 року.

Підрозділ, у якому служив Захисник, брав участь у обороні Києва на Чорнобильському напрямку, бив ворога в Донецькій і Харківській областях, боронив Миколаївщину, звільняв Херсон і правобережжя області.

Як справжній мужній Воїн світла, Олександр Пасько був нагороджений почесним нагрудним знаком “Золотий хрест” головнокомандувача ЗСУ.

Олександр загинув 14 липня 2024 року. Життя обірвали ворожі осколкові поранення, отримані під час виконання бойового завдання на Херсонщині.

Олександр зробив найвищу пожертву, віддав найдорожче – своє життя за нашу свободу і незалежність.

Героя поховали у рідному селі Перебудова, 19 липня 2024 року.

Вічна пам’ять і шана Олександру та всім воїнам, які віддали життя у боротьбі за Україну.

Валентина ПИЛЬНИК

Фото автора

Передрук статті без зазначення імені автора і прямого посилання на джерело є порушенням авторського права та тягне за собою відповідальність згідно чинного законодавства.

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь