Де і які послуги можуть отримати ветарани війни на Чернігівщині: в Україні запустили е-Карту послуг для ветеранів війни

 

 

 

 

Міністерство у справах ветеранів запустило е-Карту послуг у громадах для ветеранів та ветеранок війни. Мапа доступна на платформі е-Ветеран.

На е-Карті ветерани та ветеранки, їхні родини, сім’ї загиблих захисників і захисниць можуть знайти послуги від держави, українських та міжнародних організацій.

На порталі представлені різні послуги: від психологічної підтримки, медичних програм, патріотичного виховання, мистецтва до всього необхідного для розвитку ветеранських об’єднань та підприємницьких ініціатив ветеранів. Наразі на сайті доступні 7542 послуг.

В Чернігівській області ветерани війни можуть отримати загалом 255 послуг: вшанування пам’яті – 41 послуга; грошова допомога – 87 послуг; гуманітарна допомога – 7 послуг; 17 послуг у сфері дозвілля; 8 жилових програм; 15 медичних програм; 8 програм з ментального здоровя, 36 послуг з соціальної підтримки та інші.

Як знайти потрібну вам послугу на е-Карті:

  • користувач заходить на сайт;
  • відфільтровує область, громаду, тип послуги;
  • читає назву та опис опцій, що надаються у межах послуги;
  • бачить адресу, приходить, подає заяву на послугу або відразу її отримує.

У Мінветеранів зазначили, що портал містить інформацію для спрощення процесу за принципом «знайшов-прийшов-отримав» для кожного ветерана і кожної ветеранки.

«На е-Карті можуть бути відображені адреси надання послуг на тимчасово окупованих територіях або в зонах ведення активних бойових дій, проте це зареєстровані адреси, а самі послуги переміщені в безпечні регіони», — зазначили у відомстві.

Джерело: Сіль. Медіа

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь