П’ять найпоширеніших помилок, яких припускаються люди під час допомоги тваринам

Читайте і дізнавайтеся, чи не шкодять ненароком і ваші дії 👇

🦔 Помилка №1: пригощати їжака молоком

Памʼятайте: їжаки не переносять лактозу. Молоко може викликати у них діарею, а в гіршому випадку призвести до смерті. Краще залиште для тварини якісну консерву для котів або собак.

🦆 Помилка №2: годувати птахів хлібом

Люди звикли пригощати хлібом качок на озері. І це дуууже погано. По-перше, у хлібі немає поживних речовин і він шкодить здоровʼю, а по-друге, дикі тварини мають добувати собі їжу самостійно. Підгодовувати птахів можна лише у сильні морози, або якщо тварини травмовані. У таких випадках залиште їм виноград без кісточок, зернятка свіжої кукурудзи, овес або зелений горошок.

🐥 Помилка №3: рятувати злетків

В кінці травня та на початку червня можна побачити злетків — птахів-підлітків, які вчаться літати. Навчання це не з легких, тож пташенята часто опиняються на землі. Якщо пурхунець не травмований — не забирайте його, а посадіть у траву чи на гілку дерева, де може бути гніздо. Поряд із пташеням — його батьки, які підгодовують та пильнують за своєю дитиною. Якщо ви трохи почекаєте, зможете їх побачити.

🐿 Помилка №4: годувати білок у парку

Здорова дика тварина може попіклуватися про себе сама. Тож не варто привчати білок до підгодовування, бо вони стануть залежними від людей. Пригощати білок можна лише в період екстремальних холодів і лише такими продуктами, як очищені волоські горіхи, нечищене гарбузове та соняшникове насіння, морква, нарізане яблуко, сушені зерна кукурудзи та сухофрукти без цукру.

Білки — це тварини, які їдять все, що знаходять в парку або на території, де вони живуть. Тварини не відмовляться поласувати чипсами чи сухариками, попри те, що ці продукти шкодять їхньому здоровʼю. Не залишайте у смітниках відкриті пакети з залишками цих продуктів, аби їх не зʼїли білки.

🦇 Помилка №5: шкодити кажанам

Якщо до вашої оселі потрапив кажан — не завдавайте йому шкоди. Ці тварини занесені до Червоної книги й відіграють важливу роль у природі. Вдягніть рукавиці чи заверніть руки в рушник, упіймайте тварину та посадіть її до коробки чи іншої ємності.

У теплий період року впійманого кажана слід випустити на волю ввечері або вночі. Взимку або пізньої осені випускати кажана не можна — він загине. Звʼяжіться із фахівцями Українського Центру реабілітації рукокрилих, аби ті підказали, як діяти далі та куди можна передати тварину.

❓Чи є серед цих помилок ті, яких ви припускалися? А може, знаєте інші?

Діліться в коментарях!

Джерело: UAnimals

Фото з вільних джерел

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь