Яким буде рішення суду?

 

 

 

 

До редакції «Ніжинського вісника» звернувся ніжинець, житель мікрорайону Круча. Він розповів, що його сусідка, директорка одного з освітніх закладів нашого міста викопала вигрібну яму з порушенням будівельних, санітарно-гігієнічних норм та правил добросусідства, ігнорує приписи відповідних комісій, щодо незаконності своїх дій.

Куди тільки не звертався наш співрозмовник: і до відділу благоустрою Ніжинській міській раді, де спочатку порушницю в усній формі попередили про незаконність її дій.

Однак сусідка не припинила будувати вигрібну яму. Тоді до неї було направлено виїзну комісію, яка винесла припис , у якому зобов’язували жінку в 10-денний термін виконати вимоги. Однак і припис комісії з благоустрою пані директорка проігнорувала. У зв’язку з цим посадовці змушені були повторно виїжджати на місце незаконного будівництва. Було складено адміністративний протокол в присутності особи-правопорушника, рішення по якому повинно було бути прийняте на адміністративній комісії ще 24 травня 2024 року.

Яма за цей час вже була побудована і сусідка вже активно нею користувалась. У червні відбувся прийом громадян, де в міській раді визнали, що  нічого зробити з порушницею не можуть і дали пораду звернутись до суду.

Чоловік, не знайшовши правди у наших можновладців, написав позовну заяву до суду. Серед доказів по справі потрібно було долучити припис комісії з благоустрою та адміністративний протокол. До міської ради було направлено запит на отримання цих документів як від самого постраждалого так і адвокатський запит. Однак на обидва запити було отримано відмову від заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради С. Смаги.

Загалом, на думку чоловіка, міська влада усіляким чином намагається гальмувати рішення даної проблеми. Адже сусідка неодноразово наголошувала: «Я не остання людина в місті, я з усіма домовилися, мені можна». І судячи з того, що  ямою досі користуються, а винна не покарана – її слова не далекі від правди.    

– Риба гниє з голови. Дивлячись на безкарність представників влади, їхнє ігнорування свого обов’язку стояти на варті інтересів жилетів Ніжина та законності, керівники нижчого рівня також вважають, що їм все зійде з рук. 24 вересня відбудеться судове засідання, на якому розглядатимуть мій позов. У мене існують побоювання, що і тут, я не знайду правди. Джерела питної води під час воєнного стану є об’єктами, які потребують особливої охорони: енергосистему щодня атакує ворог, як наслідок – без водопостачання залишаються цілі міста. Ніхто не знає, що буде далі. Колодязі та свердловини можуть залишитись єдиним джерелом води. А тут людина, педагог, свідомо знає, що забруднює воду, свідомо продовжує це робити – і залишається безкарною. Чого вона може навчити дітей? – говорить наш співрозмовник. – Сподіваюсь наш суд не такий корумпований, як ті, що сидять в кабінетах виконкому і буде прийняте справедливе рішення.

Спілкувалась Наталія РУЛЬОВА

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Приєднуйтесь до нашого Ютуб-каналу та слідкуйте за останніми новинами Ніжинщини

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь