Україна опинилася на 40-му місці з викидів парникових газів

 

 

 

 

Україна увійшла в топ-100 країн і компаній по викидах парникових газів з 1988 по 2015 рік. Про це «ОЛІГАРХ» дізнався з повідомлення БизнесЦензор.

Перше місце за викидами парникових газів займає Китай і його вугільна промисловість – 14,32% світових викидів. На другому місці арабська компанія Saudi Arabian Oil (4,5%), на третьому російська компанія «Газпром» (3,91%).

За ними слідують Національна нафтова компанія Ірану, ExxonMobil, Coal India, Pemex, РФ (вугілля), Royal Dutch Shell PLC, China National Petroleum Corp.

Україна та її викиди від використання вугілля опинилися на 40 місці з 0,49% від загального обсягу викидів парникових газів.

Дослідження The Carbon Majors Report показує, що тільки 100 компаній стали джерелом понад 70% світових викидів парникових газів.

Компанії ExxonMobil, Shell, BP і Chevron з 1988 року ідентифіковані як одні з найбільш забруднюючих компаній, що належать інвесторам.

Якщо викопне паливо як і раніше буде видобуватися з тією ж швидкістю протягом майбутніх 28 років, як це було між 1988 і 2017 роками, говориться в доповіді глобальні середні температури будуть поступово рости на 4 градуси до кінця століття.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь