У Ніжинському університеті писали диктант національної єдності

 

 

 

 

Вісімнадцятий рік поспіль в Україні проводять Всеукраїнський диктант національної єдності. Захід, який проводить «Українське радіо», приурочений до Дня української писемності та мови, що відзначається 9 листопада.

Вкотре стіни Ніжинської альма-матер запропонували всім бажаючим долучитися до цієї цікавої та корисної ініціативи. Постає логічне питання, в чому ж користь даного заходу?

Подібна практика, це один з методів мирного об’єднання української нації під спільною ціллю, змога дізнатися свої знання з української мови, що послугує поштовхом для вдосконалення свого словникового запасу та багажу знань та на останок – сюрприз від організаторів диктанту, який отримають ті, хто напише без помилок. Для цього необхідно написані від руки тексти надіслати на електрону адресу «Українського радіо» не пізніше 10 листопада.

«Диктант національної єдності задумувався саме як спосіб об’єднатися навколо слова. Наша першочергова мета не стільки перевіряти грамотність, хоча це також дуже важливо, скільки закликати все більше людей приєднуватися, писати та надсилати нам листи», – розповідає головна редакторка Першого каналу «Українського радіо» Аліна Акуленко.

Студенти, викладачі та працівники Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя також долучилися до написання диктанту.

Читати по темі: Сьогодні День української писемності та мови

Зачитував текст доцент Київського університету імені Бориса Грінченка, автор підручників і посібників з української мови Олександр Авраменко. Він запевняє, що текст унікальний, його ніхто, до моменту зачитування в ефірі «Українське радіо», не бачив.

Перевірити правильність тексту можна буде на сайті організатора 11 листопада.

За інформацією «Українського радіо» за 18 років проведення диктанту зросла аудиторія та географія учасників. Десятки тисяч листів надходять з усіх областей України, а також із-за кордону: Німеччини, Бельгії Великої Британії, Канади, Аргентини, Литви, Норвегії, Польщі, Швеції, Франції, Росії, Білорусі, Молдови, Таїланду.

Торік диктант написали майже 29 тисяч людей, жодної помилки не зробили 123 учасники.

Студенти філологічного факультету Гоголевого вишу виставили плакати присвячені святкуванню Дня української писемності та мови.

Підготувала Лілія Журко

 

 

 

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь