Сьогодні Ніжинський коледж культури і мистецтв святкуватиме 110 років

 

 

 

 

Ніжинський коледж культури і мистецтв імені Марії Заньковецької буде святкувати свій 110-річний ювілей.

Офіційно, як посвідчують пожовклі архівні документи, історія Ніжинського училища культури і мистецтв імені Марії Заньковецької починається з 23 серпня 1908 року, коли за рішенням загальних зборів Ніжинського товариства поширення комерційної освіти у місті відкривається комерційне училище з терміном навчання 7 років. Починало училище з підготовки майбутніх комерсантів, даючи водночас загальноосвітні знання обсягом курсу гімназії.
З 27 грудня 1918 року училище змінено на Ніжинську комерційну школу. Вона існувала до кінця 1918-1919 навчального року. Протягом наступного 1919-1920 — заняття в школі проходили за навчальними програмами єдиних трудових шкіл 2-го ступеня.
З цього часу навчальний заклад багато разів змінював свою назву і профіль, але всі реорганізації проводилися на базі попередніх навчальних закладів (1920-2000 роки).
З 2000 року носить назву – Ніжинське училище культури і мистецтв імені Марії Заньковецької. Почесне ім’я видатної землячки, першої народної артистки України навчальному закладу присвоєно Постановою Кабінету Міністрів України № 558 від 27 березня 2000 року.

Варто зазначити, що навчальний процес в училищі забезпечують кваліфіковані викладачі.

На сьогодні коледж – один із провідних мистецьких навчальних закладів нашого регіону, в якому формуються справжні творчі особистості – майбутні спеціалісти культурно-мистецького фронту.

Ніжинський коледж культури і мистецтв, ювілей, свято

Студенти та творчі колективи коледжу є постійними учасниками й переможцями міжнародних, всеукраїнських й обласних конкурсів та фестивалів.

Святковий концерт з нагоди ювілею відбудеться 23 листопада у Міському будинку культури о 16.00. Обіцяють насичену і цікаву програму.

Mynizhyn.com за матеріалами nukim.org.ua

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь