Депутати ВР запровадили воєнний стан у 10 областях України, серед яких Чернігівська

26 листопада Верховна Рада України зібралась на позачергове засідання, щоб розглянути питання запровадження воєнного стану в країні. Нагадаємо, що в Керченській протоці російські кораблі обстріляли три українських військових катери, захопили їх і членів екіпажу. Поранені шестеро українських військових, загалом, 23 особи перебували на катерах.

Після довготривалих обговорень та тригодинної перерви 276 депутатів підтримали Указ “Про введення воєнного стану в Україні”, проти – 30, утримались – 1, не голосували – 23.

Воєнний стан запроваджено не по всій Україні, а лише в Чернігівській, Вінницькій, Луганській, Донецькій, Запорізькій, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Херсонській областях та на узбережжі Чорного та Азовського морів.

Триватиме воєнний стан 30 діб. Вводиться від 09:00 28 листопада. У пояснювальній записці Указу зазначається, що необхідність введення воєнного стану обумовлена наявною загрозою широкомасштабного вторгнення в Україну збройних сил Російської Федерації, на тлі окупації Російською Федерацією Автономної Республіки Крим та частини Донецької та Луганської областей, небезпекою державному суверенітету та незалежності України, її територіальній цілісності. Також Верховна Рада призначила вибори президента на 31 березня 2019 року.

Джерело: Нежатин

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь