Ніжинці збирають кошти на реставрацію Спасо-Преображенського храму

 

 

 

 

На початку 50-ої позачергової сесії Ніжинської міської ради до присутніх звернувся настоятель Спасо-Преображенського храму отець Петро. Минулого року, при затверджені бюджету було закладено 113 000 грн. на проект реставрації  церкви, адже вона потребує негайного ремонту. Проте, нажаль, ці кошти не вдалося освоїти в терміни, через те, що не були пройдені відповідні процедури.

«Я розумію що вартість повної реконструкції храму є непосильної для міського бюджету. Це, загалом, справа не одного дня і ми будемо шукати ці кошти з різних джерел, зокрема і з Державного фонду регіонального розвитку. Прошу депутатів цьогоріч  підтримати виділення 100 000 грн. з міського бюджету на проектну документацію, аби ми могли продовжити цю справу. Минулий рік громада також не сиділа «склавши руки», і ми виконали поточних робіт приблизно на 100 000 грн. Це кошти членів релігійної громади, прихожан, благодійників», – звернувся до присутніх настоятель храму.

Звісно, депутати підтримали виділення даної суми. Окрім того, релігійною громадою були виготовлені скриньки для пожертв на реставрацію Спрасо-Преображенського храму. До цієї благої справи можуть долучитись всі бажаючі ніжинці.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь