На Україну насуваються лютневі морози

 

 

 

 

Сніг і морози – типова погода для останнього місяця зими в Україні.

Але, яка саме буде погода буде в лютому, чи чекати морозів, сильних снігопадів або різких перепадів температури? Народний синоптик Леонід Горбань склав прогноз на майбутній місяць.

У перші дні лютого температура буде на рівні від -1 до +2 градусів. Вдень температура буде доходити до нуля і підвищуватися на кілька градусів вище нуля.

«Така мінлива погода з кінця січня поступово переміститься в початок лютого. Погодні «гойдалки» триватимуть весь лютий. А потім, з 5 числа, прийде різке похолодання. З 6 по 11 лютого будуть чітко простежуватися дуже сильні морози. Температура буде на рівні -15 і -20 градусів. А в деяких північних областях морози будуть доходити і до -30 “, – говорить Леонід Горбань.

Після різкого похолодання в Україні стане трохи тепліше, додає він. Послаблення морозів настане приблизно після 15 лютого.

«З 14-15 лютого температура дещо підвищиться. Буде переважно 3-5 градусів морозу. Така стабільна температура протримається аж до кінця місяця. Як відомо, лютий – місяць короткий. В останні дні місяця настане відлига, при якій днем ​​буде стабільно плюсова температура », – каже Горбань.

Леонід Горбань прогнозує: незважаючи на різкі скачки температури і різку зміну погоди в лютому, аномально теплою або аномально холодної температури повітря чекати не варто. Тим більше не йде ніякої мови про зміну клімату або інших подібних явищах, говорить він.

 

Джерело: newformat.info

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь